Springrytterne er klar til start

20-08-2013 13:33

Signe Wiese

P.S.I. FEI European Championship i springning starter i dag med afviklingen af en tidsspringning i aften. Startrækkefølgen for dagens klasse blev bestemt tidligere i dag ved lodtrækning, hvor Irland trak start nr. 1 – det danske hold starter næstsidst i klassen

Copyright Ridehesten.com
Danske Søren Pedersen og Tailormade Esperanze de Rebel i træning ved EM.

Efter mandagens dyrlægekontrol er ryttere og heste klar til den første runde af P.S.I. FEI European Championship i springning. 19 nationer er til start, og det irske hold indleder mesterskabet, efterfulgt af Schweiz, ført an af den olympiske mester Steve Guerdat på Nino des Buissonnets. I den første halvdel af startfeltet finder vi nationer som England, Holland og Tyskland, der alle regnes blandt favoritterne til medaljer.

Det engelske hold tæller to af de ryttere, der var med til at sikre engelsk holdguld ved OL i 2012, nemlig Scott Brash og Ben Maher. Det tyske hold har været plaget af skader, og har måtte hente to reserveryttere – men med reserver som Ludger Beerbaum og Markus Ehning regnes holdet stadig blandt medaljefavoritterne.

Det danske hold har trukket startnummer 18, hvilket er næstsidst, og den placering passer den danske landstræner, Lars Pedersen, fortrinligt: – Vi kunne ikke have ønsket os et bedre starttidspunkt. Alle heste og ryttere er i topform, og vi ser frem til at ride på hjemmebane her på MCH Arena, udtaler landstræneren.

Den første runde af mesterskabet – en tidsspringning præsenteret af JBK Horse Shows – starter senere i dag kl. 16.45.

Starlister forventes at være klar ca. 14.30 - finde dem HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen