Sprunger slukkede de svenske drømme

12-07-2015 16:19

Britt Carlsen

FALSTERBO - Det var næsten som et eventyr - tre svenske ryttere i toppen af Falsterbo Grand Prix da der manglede een rytter, men Janika Sprunger slukkede lyset for svenskerne, der dog overgav sig til hendes flotte vinderridt

11 fejlfrie ryttere mødtes i den afgørende runde i Falsterbo Grand Prix. Desværre var der ingen danske ryttere iblant. Linnea Ericsson-Carey red Caddie R gennem banen med 9 fejl. Come Back-sønnen er endnu noget urutineret på dette niveau, men mange af de vanskelige passager sprang han sikkert. Det blev også til 9 fejl for Andreas Schou og Lenardo der Kleine på den store Grand Prix bane. 

Første rytter i omspringningen svenske Charlotte Mordasini og Romane du Thell satte stemningen i vejret med et fejlfrit ridt, og det skulle vise sig, at det blev mere end vanskeligt for de efterfølgende ryttere, at matche Charlottes ridt. Først da den svenske toprytter Henrik von Eckermann red på banen med Cantinero blev Charlottes tid slået. Deres landsmand Malin Bayard-Johnsson fik næsten tribunerne til at ryste, da hun red H&M Tornesch ind på tredjepladsen - tre svenskere i top, det var lige noget det entusiastiske hjemmepublikum kunne bruge.
Der blev helt stille på lægterne, da Janika Sprunger red på banen med Bonne Chance, den blot 9-årige Baloubet du Rouet hoppe var helt uimponeret af forhindringerne og selvom hun lige raslede med en bom, så virkede hun lynhurtig og sikker. Da Janika red over målstregen mere end et sekund hurtigere end Henrik von Eckermann måtte det fagkyndige svenske publikum overgive sig, og juble med Janika. 

Se resultatet her. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald