Stationsafprøvning – noget for dig?

02-04-2024 14:25

Igen i den kommende sæson tilbyder Dansk Varmblod medlemmerne, at de kan få deres hopper afprøvet og kåret ved en 30 dages stationsafprøvning

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Dansk Varmblods stationsafprøvning er et godt tilbud til forbundets avlere. Som navnet beskriver, opholder hoppen sig på ”station” altså i stalden hos berider Karin Nissen i Frederiksværk Ridecenter eller berider Torben Frandsen, Tørring Ridecenter i 30 dage. Her bliver hoppen redet, eller redet og løssprunget, hvis det er en springbetonet hoppe, der er til afprøvning. Perioden afsluttes med en eksamen, og en kåring af hoppen på stedet. 

Hos Torben Frandsen i Tørring kan både dressur- og springbetonede hopper afprøves, mens det i Frederiksværk hos Karin Nissen er muligt at få afprøvet dressurbetonede hopper. 

Dansk Varmblod har datoer klar til årets stationsafprøvning: 

Tørring Ridecenter

  • Hold I: 29. maj - 28. juni 2024 – tilmeldingsfrist 22. maj
  • Hold II: 2. september – 2. oktober 2024 - tilmeldingsfrist 23. august

Frederiksværk Ridecenter

  • 25. juni - 23. juli 2024 – tilmeldingsfrist 19. juni

Prisen for stationsafprøvningen er kr. 10.687,50 inkl. moms 

Tilmelding er efter først-til-mølle princippet. Du kan tilmelde din hoppe HER

Til stationsafprøvning klargøres og kåres hoppen i de samme omgivelser, hvilket kan være en fordel, da hoppen ikke skal transporteres til nye omgivelser for at blive afprøvet. 

3 års og ældre hopper skal være redet min. en måned før indsyningen til stationsafprøvning, og være i stand til at søge ned og frem til biddet i alle 3 gangarter. Stiller hopper i springdisciplinen, er det en fordel, hvis hoppen også har prøvet at løsspringe et par gange inden indsyningen.

Du kan læse flere gode råd til forberedelse inden stationsafprøvning HER

/Dansk Varmblod

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen