Stjerneponyen Claughaun Thady er her ikke mere

08-02-2022 09:02

Annika Knudsen Lorentsen

Kategori III-ponyen Claughaun Thady har vundet et utal af medaljer og sejrer i springsporten med Julie Karoline Terp, Emmelie Aabech og Eva Harriet Christesen. Nu er det succesfulde eventyr desværre slut, for Claughaun Thady er her ikke mere på grund af alvorlig sygdom

Copyright Ridehesten.com
Emmelie Aabech med Claughaun Thady ved Christmas Show Warm Up 2017. Foto: Ridehesten.com/Maria Schacht

20 år blev den 127 cm høje skimlede kategori III-pony Claughaun Thady, som desværre er blevet aflivet på grund af akut alvorlig sygdom. 

Gennem årene i sporten, har ponyen hjulpet tre danske piger til toppen af ponysporten, og han har frembragt mange smil og skabt gode minder. 

Copyright Ridehesten.com
Julie Karoline Terp med Claughaun Thady ved DM 2016. Foto: Ridehesten.com/Sanne Kolind

Først gik han under Julie Karoline Terp, som blandt andet har vundet guld ved DM individuelt, ligesom det også er blevet til en sølvmedalje individuelt og flere bronzemedaljer for hold.

Copyright Ridehesten.com
Emmelie Aabech med Claughaun Thady ved Danish Christmas Show Warm Up 2016. Foto: Ridehesten.com/Nanna Nørgaard

Derefter var det Emmelie Aabech, der overtog tøjlerne. Hun vandt guld ved DM både indendørs og udendørs, og fik utroligt mange gode resultater inden hun gav tøjlerne videre til Eva Harriet Elkjær Christensen, som ligeledes har vundet DM-medaljer på ham. 

Copyright Ridehesten.com
Eva Harriet Elkjær Christensen med Claughaun Thady ved Baltic Cup i Sportsrideklubben 2021. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen

Han var en kæmpe personlighed i en lille krop, og bedst når det virkelig talte og blev svært.

– Vi solgte ham til Eva, men planen var, at han skulle købes tilbage igen når Eva var færdig med ham, så Emmelies lillebror kunne få fornøjelsen af ham, og han kunne nyde hans alderdom her på gården, fortæller Rikke Aabech, som er mor til Emmelie. 

Copyright Ridehesten.com
Eva Harriet Elkjær Christensen med Claughaun Thady ved DM 2021. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Et lyn fra en klar himmel
Det var bestemt ikke ventet, at Claughaun Thady skulle herfra nu, og det har været rigtig hårdt at sige farvel. 

– Det kom som et lyn fra en klar himmel, at han blev alvorligt syg. Han var en once in a life time pony, han valgte selv sine ryttere og genkendte sine familier hver gang han så os. Han var en kæmpe personlighed i en lille krop, og bedst når det virkelig talte og blev svært. Han var rytternes bedste ven, også når andre ting udenfor sporten blev svært. Man finder aldrig en som ham igen, understreger Rikke. 

Copyright Ridehesten.com
Julie Karoline Terp med Claughaun Thady ved landsstævne på Vilhelmsborg i 2016. Foto: Ridehesten.com/Sanne Kolind

Hvis man kigger ned over hans resultatliste opdager man det ene topresultat efter det andet, og han har fået placeringer i mere end halvdelen af sine klasser. Han er uden tvivl blandt de mest vindende kategori III-ponyer i Danmark nogensinde. 

Copyright Ridehesten.com
Julie Karoline Terp med Claughaun Thady ved DM i Stevnstrup 2015. Foto: Ridehesten.com/Sanne Kolind

De ryttere der har haft glæde af den lille pony, har fået unik læring og været på en rejse med succes og glæde. Den irsk-avlede pony Claughaun Thady blev aflivet i går efter et liv, hvor han har bragt glæde og blevet passet som han fortjente. 

Copyright Ridehesten.com
Emmelie Aabech med Claughaun Thady ved DM 2018. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen