Store navne pensioneret i Aachen

04-07-2023 12:05

Annika Knudsen Lorentsen

To heste og en rytter sagde farvel til topsporten ved CHIO-stævnet i Aachen, blandt andet en af de mest succesfulde tyske ryttere, Ludger Beerbaum

Copyright Ridehesten.com
Ludger Beerbaum ved sin afskedsceremoni. Foto: CHIO Aachen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det prestigefyldte CHIO-stævne i Aachen, Tyskland, som fandt sted i den forgangne weekend, bød foruden topsport på flere pensioneringer af store navne i sporten. En rytter og to heste, sagde farvel til topsporten ved ceremonier i forbindelse med stævnet. 

Flere gange olympisk vinder takker af
Ingen ringere end tyske Ludger Beerbaum, besluttede at CHIO-stævnet i Aachen skulle være hans farvel til topsporten. Den tyske toprytter fylder 60 år i år, og selvom han nu trækker sig tilbage fra topsport, bliver det på ingen måde et farvel til international springsport, hvor han nu vil arbejde i kulissen og fortsat ride derhjemme og ved mindre stævner. 

– Jeg ser tilbage på en fantastisk tid som rytter, jeg har rejst verden rundt og haft vidunderlige oplevelser. Nu er tiden kommet til at give plads til den yngre generation, udtaler han. 

Ludger Beerbaum har en utrolig karriere bag sig. Han har vundet fire guldmedaljer ved OL, en individuelt og tre for hold. Det er ligeledes blevet til mange medaljer ved VM, EM og World Cup-finaler, ligesom han har mange Grand Prix-sejre på sit CV. 

Copyright Ridehesten.com
Simone Blum og DSP Alice. Foto: CHIO Aachen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Heste pensioneret fra sporten
I Aachen sagde to topheste ligeledes farvel til sporten. Den ene var SAP Hale Bob OLD e. Helikon xx/ Noble Champion, der i daglig tale kaldes Bobby, og som har haft stor succes under tyske Ingrid Klimke. 

Sammen har de vundet mange medaljer. I 2019 vandt de guld både for hold og individuelt ved EM, og tidligere i karrieren er det blevet til flere EM-medaljer. I 2016 deltog de ved OL i Rio, hvor det blev til en sølvmedalje for hold. 

Den anden hest, der sagde farvel til sporten, var DSP Alice e. Askari 173/ Landrebell, som har haft stor succes med den tyske springrytter Simone Blum. 

Sammen blev de verdensmestre i Tryon i 2018, ligesom de har haft stor succes i Grand Prix-klasser og Nations Cups gennem deres fælles karriere. 

Foruden de to heste der blev hyldet i Aachen, offentliggjorde amerikanske McLain Ward også pensioneringen af HH Azur e. Thunder Vd Zuuthoeve/Sir Lui Vd Zuuthoeve kort efter søndagens Grand Prix i Aachen. 

Copyright Ridehesten.com
Ingrid Klimke og Bobby. Foto: CHIO Aachen
Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen