Stutteri SEM's gave i avlen

09-08-2016 09:22
Avl

Ved Dansk Varmblods region 5's følskue vil man på søndag på Vilhelmsborg kunne opleve en afkomssamling, som er efter en af de mest markante hopper i avlen

Stutteri Sem v/ Esben Pedersen i Aalestrup har tidligere lagt op til at fremstille en afskomssamling efter familiens stamhoppe Cadeau Sem, men først i år ser det ud til at lykkes. Elite- og bronzemedaljehoppen Cadeau Sem e. Charmeur/ Tango (opdr. Esben Pedersen) har været en sand gave i avlen hos Esben, hans kone Marit og deres søn Simon, der alle entusiastisk tager del hesteriet.

Den nu 24-årige Cadeau Sem er mor til to guldmedaljehopper, en sølvmedaljehoppe, en kåret hingst og flere talentfulde springheste. Desværre er både sølvmedaljehoppen Caja Sem og den kårede hingst Charlton Sem Ask døde, og S-springhesten Castello Sem går for tiden i Italien under sin medejer Luca Maria Moneta (samejes med Glen Nielsen, Riders Cup), men ikke desto mindre stiller Cadeau Sem med en imponerende række afkom bestående af to guldmedaljedøtre e. Cajus og Tailormade Lancelot og to RDH-døtre e. Favorit Ask og Cabochon.

Stutteri SEM har én gang tidligere fremstillet en afskomssamling, nemlig sidste år efter bronzemedaljehoppen Lotus Sem e. Louvre S/ Leendert på Vilhelmsborg, hvor det blev til en guldmedalje.

Se katalog til region 5's følskue HER.

I magasinet Ridehesten 09/2007 s. 88 finder du artiklen "Trekløveret SEM", der fortæller Cadeaus og avlerfamiliens historie.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner