Stutteri Volstrup køber Bonaparte Z

17-01-2023 14:43

Charlotte Kusk Berwald

Avl

Efter at have hingsten i stalden siden 2020 har Henning Jensen og Pia Holländer, stutteri Volstrup, nu købt hingsten

Copyright Ridehesten.com
Bonaparte Z og Astrid Svenstrup. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Oprindeligt blev hingsten udstationeret hos avlerparret tilbage i 2020.

En populær hingst
Hingsten Bonaparte Z e. e. Balou du Rouet Z/Lux Z (opdr. Schou Absolute Horses) blev hurtigt et populært valg hos mange hoppeejere. Indtil da havde hingsten kun få registrerede afkom, idet fokus primært havde været på sporten. Her gik Bonaparte Z 150 cm-klasser med Emil Hallundbæk, der også ejede hesten. Efter at hingsten flyttede ind hos Henning og Pia overtog Astrid Svenstrup tøjlerne hvor det blev til mange placeringer og en udtagelse til Nordisk Mesterskab for U25 i Sverige i 2022 samt en fjerdeplads til DM for U 25 samme år. Derudover blev det til en andenplads til kostumespringningen i Herning til hingstekåringen samme år, hvor ekvipagen dog måtte se sig slået af et af hingstens afkom.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Han passer så godt ind
Nu har Henning og Pia så valgt at Bonaparte Z skal have lov at blive i stalden og hingsten er nu solgt til dem. De har fået et godt forhold til hingsten, der allerede nu har fået avlet nogle særdeles lovende føl. – Han er nem at omgås, jeg gider ikke alle de der brølende hingste. Han kan stå i lastbilen sammen med andre heste uden at lave nogen form for ballade og det sætter vi stor pris på, fortæller Henning Jensen til Ridehesten. – Jeg er jo altid på udkig efter nye, gode hingste der kan stå til rådighed for dansk springavl, så den også kan komme i verdensklasse. De danske springryttere har fortjent gode heste at ride på, fortæller Henning.

Copyright Ridehesten.com
Bonaparte Z. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Bonaparte Z hos Torben Frandsen
Henning og Pia havde hest i ridning hos Torben Frandsen og derfor har det oplagt at spørge om han havde lyst til at få den velspringende hingst i stalden. – Vi kørte ham derned onsdag og så klippede de ham torsdag og red stævne på ham fredag og lørdag, så det lover da meget godt, fortæller Henning. Til ekvipagens første stævne sammen blev det til to nulrunder og to placeringer i MB1* springning. Her er forhindringshøjden 125 cm.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen