Svalegårds Gold Crelido er solgt til USA

19-01-2022 09:29

Annika Knudsen Lorentsen

Ib Kirk fra Katrinelund har solgt den 8-årige hingst Svalegårds Gold Crelido, som har deltaget blandt andet ved UVM på Zangersheide. I fremtiden skal hingsten fokusere på livet som sportshest i USA

Nyheden fortsætter efter annoncen

Svalegårds Gold Crelido e. Crelido/ Grannus (opdr. Lars Krabbe) er blevet solgt til USA til Barney Jacob, som var på udkig efter en god sportshest. 

– De var her egentligt for at kigge på en anden hest, men da vi hørte deres beskrivelse af hvad de søgte, så foreslog vi Gold Crelido. De prøvede ham og var vilde med ham, og på den måde fandt han sit nye hjem i USA, fortæller Ib Kirk, som glæder sig over, at hingsten får det godt. 

Copyright Ridehesten.com
Svalegårds Gold Crelido. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

– Det er jo en hest som vi har fulgt hele vejen og som har givet os mange oplevelser, så det er dejligt at sende ham videre til et sted, hvor vi ved at han får det godt. Vi har en rigtig god mavefornemmelse med det her salg.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fremover skal hingsten fokusere på livet som sportshest. Foruden hans kåring i Dansk Varmblod har hingsten haft stor succes i sporten, hvor han med Laila Pedersen i sadlen blandt andet har deltaget ved UVM og Falsterbo, ligesom han har deltaget i Dansk Ride Forbunds championater for ungheste både som 4-, 5- og 6-års. 

– Vi har jo hans far i stalden, og han var ved at være rigtig godt uddannet, så det var tid til at han skulle bruge sine kræfter som sportshest. Vi har også nye hingste på vej, og derfor var det tid til, at han skulle videre herfra, forklarer Ib Kirk, som overtog hingsten fra sin svoger Lars Krabbe, som har avlet Svalegårds Gold Crelido. 

– Det er lidt sjovt, for det er det første føl, som Lars nogensinde har lavet, og så lykkedes det ham at gå hele vejen med kåring, materialeprøve, deltagelse ved UVM med mere, slutter Ib. 

Copyright Ridehesten.com
Svalegårds Gold Crelido som føl. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Læs også

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen