Tårnhøjt niveau i U25-dressuren's ECCO Cup

22-03-2022 06:44

Christine Krogh Frausing
Skribent

 I den forgange weekend slog Sundeved Rideklub dørene op for årets første ECCO Cup-kvalifikation for juniorer, ungryttere og U25. Landstræner Dennis Fisker og elitesportschef Anne-Mette Binder var særligt positive omkring niveauet hos U25-rytterne, der sjældent - hvis nogensinde - er set bedre

Copyright Ridehesten.com
Præmieoverrækkelse efter lørdagens Int. II, hvor nr. 1 blev Karoline Rohmann og Aagaardens Lianne, nr. 2 Laura Thorup og Blue Hors Veneziano og nr. 3 Josefine Hoffmann og Hønnerups Driver. Foto: Laura Thorup
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den forgangne weekend har stået på landsstævne ved Sundeved Rideklub, hvor blandt andet en kvalifikation af ECCO Cup blev afviklet.

Stort set alle de U25-ekvipager, som pt. rider på Grand Prix-niveau, var til start i Sundeved, og det er - så vidt Anne-Mette Binder erindrer - et historisk højt antal.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Antallet af ekvipager på dette niveau har vist aldrig været højere, og dertil kommer, at kvaliteten af indsatserne, gå-på-modet og opbakningen fra rytternes familier og personlige trænere var helt unikt at opleve i Sundeved, så både Dennis Fisker og jeg er yderst optimistiske på U25-dressurens vegne.


Samlinger har haft den ønskede effekt
Spørger man elitesportschefen om en mulig forklaring på den gunstige situation, som U25-dressuren står i nu, peger hun på den korte bane bl.a. på det arbejde omkring samlinger og dermed øget og velfortjent opmærksomhed overfor aldersgruppen, der er gået forud for weekendens stævne.

– Tilbage i december afviklede Dennis og jeg iagttagelsessamlinger i både ØST og VEST, og i februar gennemførte vi den første af flere planlagte træningssamlinger for U25-rytterne. De indsatser synes allerede nu at have båret frugt, når vi ser så mange dygtige ekvipager på så højt et niveau, og det peger i retning af, at det har været den rette satsning for dansk elitedressur.

Flere iagttagelsesmuligheder i den kommende tid 
Næste stop for flere af U25-rytterenes vedkommende er CDI U25 i Opglabbeek i slutningen af denne måned, og derefter er der iagttagelsesstævner i blandt andet Sint Truiden, Belgien, i Påsken. Se evt. flere detaljer i Sportsplanen for 2022 her.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen