Test: Kan du læse hestens signaler?

23-01-2018 07:34

Hvad gør du for eksempel, hvis din hest vender bagparten mod dig, når du nærmer dig op folden? Test dig selv her!

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

1. Du kommer ud til din hest i stalden for at ride en tur. Din hest ligger ned i bokser og kigger på sin mave, mens den prøver at rulle sig i boksen. Du kan se, at den ikke har rørt sin mad. Hvad gør du?
A. Den er nok bare lidt træt. Jeg går ind g får hesten op og stå, og tager den med ud på staldgangen og begynder at sadle den op, så må den sove bagefter.
B. Jeg går forsigtigt hen til hesten og snakker stille til den. Jeg syntes det ligner symptomer på kolik og tilkalder dyrlægen.
C. Hesten vil åbenbart gerne sove. Så finder jeg en anden hest at ride på, og tager derefter hjem og glæder mig til dagen efter, så har min hest nok fået sovet og jeg kan ride den igen.

2. Du går ned mod din hest på folden for at sige hej. Din hesten vender bagparten mod dig og løfter bagbenet. Dens ører ligger ned. Hvordan reagerer du?
A. Jeg kan se, at hesten tydeligvis ikke vil snakke og vælger derfor at holde afstand og snakke stille til den i håb om, at den falder lidt til ro og jeg kan prøve at nærme mig igen.
B. Jeg fortsætter hen mod den og råber lidt af den. Den skal ikke vende bagparten til mig!
C. Jeg skynder mig at løbe ud fra folden og kommer ikke tilbage mere den dag, da jeg mener det er for farligt.

3. Du går ned mod folden hvor din hest går, og da du kommer ind på folden, ser du at din hest står og spiser græs sammen med de andre heste. Du kalder på din hest. Hesten reagerer ved at løfte hovedet og vender ørerne fremad, mens den vrinsker. Hvad betyder dens reaktion?
A. Din hest er syg og vrinsker fordi den har ondt  og håber på, at du vil hjælpe den.
B. Hesten er tilpas og vrinsker fordi den er glad for at se dig.
C. Hesten er tilfreds, men vrinsker fordi den frygter, at I skal ud og ride.

Copyright Ridehesten.com

4. Du er i gang med at sadle din hest op på staldgangen, men er lige faldet i snak med din veninde, så hesten står uden din opmærksomhed. Den begynder at skabe i jorden med forbenet og står uroligt. Hvad betyder det?
A. Den har fået det dårligt og skaber fordi det gør ondt et sted.
B. Den glæder sig så meget til at komme ud og ride, og den kan derfor ikke stå stille
C. Den er utålmodig og keder sig og vil gerne have din opmærksomhed.

5. Du er ude at ride på din hest i din nye sadel, men hesten opfører sig ikke normalt. Den går meget stift og reagerer ikke ordentligt på dine hjælpere. Hvad er der galt?
A. Hesten er ulydig og du sparker til den eller finder en pisk, så du kan få den til at gå frem.
B. Hesten har måske ondt pga. den nye sadel, så du hopper af og venter med at ride i sadlen, indtil du har fået tjekket den af en dygtig rytter eller sadelmager.
C. Den skal bare vænne sig til den nye sadel, så du lader den gå stille og roligt, og fortsætter uhindret med at ride i den nye sadel.

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

6. Du er til stævne og ser en hest med en rød sløjfe i halen. Hvad signalerer det?
A. Hesten kan finde på at sparke, så hold afstand.
B. Hesten vil meget gerne snakke, så rid endelig tæt på.
C. Hesten kan finde på at bukke og stejle.

Tæl sammen hvor mange rigtige du har( du finder svarene nederst på siden)

1- 2 rigtige:
Du har ikke ret godt styr på, hvorfor hesten reagerer som den gør, og hvordan du selv skal reagere i de forskellige situationer. Det kan være en god idé for dig, at få en erfaren rytter med dig i stalden, på banen og på folden, når du har med hesten at gøre. Tag en snak med en erfaren rytter, som kan fortælle dig noget om hestens reaktioner.

3-4 rigtige:
Du har rimelig godt styr på hestens signaler. Men sørg for at holde godt øje med din hest, og især de små ændringer, som den kan have i sin opførsel. Hvis du er i tvivl, så spørg endelig en erfaren rytter. Hvis du bare spørger og lægger ekstra mærke til de små ting, så har du snart styr på hvordan hesten reagerer.

5-6 rigtige:
Du har bare TOTALT styr på, hvordan en hest reagerer i forskellige situationer. Du er god til at lægge mærke til, hvordan hesten reagerer på dig og dens omgivelser. En hest vil altid kunne føle sig tryg i dit nærvær. Giv viden fra dig og hjælp andre til at blive lige så dygtige.

Svar: 1 = B, 2 = B, 3 = B, 4 = C, 5 = B, 6 = A

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner