Thea Bech 2'er i Amsterdam

25-01-2023 19:36

Trine Askjær-Jørgensen

Tidligere i dag kunne vi berette om, at to unge, danske dressurryttere var kommet godt til Holland og meldte klar til start i dagens Lövsta Future Challenge U25-Grand Prix. Her til aften har en ene af de to danskere taget en flot andenplads på konkurrencens førstedag

Nyheden fortsætter efter annoncen

Her fra onsdag til torsdag afvikles et stort, internationalt stævne i Amsterdam, Holland, med blandt andet FEI World Cup-dressur og -springning. I forbindelse med dette stævnet afholdes også Lövsta Future Challenge, som er en international tur for U25-ryttere.

I går aftes ankom de to danske ryttere, som var meldt til start, og tidligere i dag var de så til "familiarisation" i den store arena og vettjek forud for onsdag aftens konkurrence.

20-årige Thea Bech, der har boet i Holland med sin familie de sidste 14 år, havde ikke langt at rejse for at komme til stævnet. Tidligere i dag skrev hun, at hun glædede sig til at ride i en fuld arena her til aften – og det må man sige, at hun lykkedes superflot med.

Selvom Thea er relativt ny i U25- og landsholdssammenhæng, så slog hun for alvor sit navn fast på dette niveau, da hun sammen med den 15-årige KWNP-vallak Dionisos e. Spielberg/ Sir Sinclair red sig til to individuelle EM-bronzemedaljer i sensommeren 2022.

Succesen lader til at fortsætte, for efter sit ridt i aftenens U25-Grand Prix lagde Thea sig direkte ind på en foreløbig førsteplads med 71,624%. Hun måtte dog til sidst se sig slået af hollandske Marten Luiten med Fynona e. Ampere/ I.P.S. Gribaldi, som red til 72,051%. En flot andenplads endte det med, og nu kan Thea og "Dio", som vallakken hedder i daglig tale, se frem til en fridag fra konkurrencen i morgen, inden den fredag formiddag står på U25-Grand Prix kür.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg var egentlig meget tilfreds. Han var lidt frisk både på opvarmningen og på banen, men jeg kunne sådan nogenlunde håndtere det. Der var lidt uenighed hos dommerne, som havde mig på henholdsvis 72,6%, 72,3% og 69,8%, men sådan er det nogle gange, og så længe man bare selv er tilfreds, er det jo det vigtigste, siger Thea om dagens ridt.

I alt ni ekvipager var til start i klassen, men desværre blev den anden danske ekvipage, Karoline Rohmann og  Jakas Don Louvre e. Blue Hors Don Romantic/ Lauries Crusaor XX (opdr. Jan og Karina Koefoed-Nielsen) diskvalificeret og måtte udgå.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Fakta
Om Lövsta Future Challenge

Lövsta Future Challenge er et veletableret svensk koncept med fokus på talentudvikling af unge heste og U25-ryttere i både dressur og springning. I efteråret 2022 kom et samarbejde med FEI World Cup™ op at køre, som betyder, at Lövsta Future Challenge er blevet til en international tur, hvor U25-dressurrytterne konkurrerer i flere af de samme store arenaer, som FEI World Cup-dressur afvikles i.

Fold up
Copyright Ridehesten.com
Karoline Rohmann og Jakas Don Louvre. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner