Thomas i top i Leipzig

18-01-2009 17:50

Britt Carlsen

Thomas Velin og avlshingsten Grim st. Clair sluttede på en flot 5. plads i World Cup kvalifikationen i Leipzig her til aften

Leipziger Messe blev farvet grøn og orange, for på trods af et stort antal tyske top ryttere, der ønsker at gøre godt foran 8.500 begejstrede fans kom de hollandske ryttere Gerco Schröder og Albert Zoer ind som to og fire – de irske ryttere Kürten og O’Connor som et og tre, mens de tyske favoritter Lars Nieberg og Marcus Ehning fik fejl i omspringningen. 13 ryttere i det meget stærkt besatte felt af internationale topspringryttere red fejlfrit i hovedspringningen i World Cup kvalifikationen i Leipzig her til aften. Thomas Velin og Grim st. Clair var blandt de fejlfrie, og de gentog den fejlfrie runde i omspringningen, hvilket kun lykkedes for fem ryttere. Vinder blev Jessica Kürten og Castle Forbes Libertina i tiden 33,79 sekund, den lynhurtige irske rytter kom ellers under hårdt pres fra Gerco Schröder, der med Eurocommerce Pennsylvania pressede sig ind på andenpladsen i tiden 33,93 sekunder foran endnu en irsk rytter, Cian O'Connor og Rancorrado. Albert Zoer, der vandt Grand Prix-klassen under stævnet tog fjerdepladsen på Oki Doki lige foran danske Thomas Velin. Jessica Kurten, den irske Superstar, træner og bor i Tyskland, regnede med, at Marcus Ehning havde størst sandsynlighed for at vinde de 33.000 euro og 20 World Cup point. "Jeg var nr. 11 på banen i omspringningen, og jeg var i stand til at se Gerco slå Albert Zoer", siger Jessica. "Så jeg vidste, hvad jeg havde at gøre for at forsøge at være hurtigere. Men det var Libertina første stævne efter Genève, så vi havde besluttet ikke at ride helt vildt" "I omspringningen fungerede tingene ikke helt på den måde jeg havde planlagt. Så jeg troede, jeg havde mistet sejren, og jeg var helt sikker på, at Marcus Ehning og Sandro Boy ville slå mig. Men Marcus tog en bom, så jeg var meget tilfreds, fortæller Kürten. " Safety First Som man kan læse på FEI’s hjemmeside, så valgte danske Thomas Velin at sætte sikkerheden først. Han placerede hingstn Grim St. Clair flot foran hver eneste forhindring, således at Laudanum xx-sønnen kunne vise sin enorme kapacitet. 0 fejl i 35,45 sekunder rakte til en 5. plads. Resultater af Rolex FEI World Cup ™ konkurrence i Leipzig: 1) Jessica Kurten (IRL), Castle Forbes Libertina, 0-0/33.79 sec 2) Gerco Schröder (NED), Eurocommerce Pennsylvania, 0-0/33.03 sec 3) Cian O'Connor (IRL), Rancorrado, 0-0/34.17 sec 4) Albert Zoer (NED), Okidoki, 0-0/34.66 sec 5) Thomas Velin (DEN), Grim st. Clair, 0-0/35.45 sec 6) Lars Nieberg (GER), Lucie, 0-4/34.54sec 7) Marcus Ehning (GER), Sandro Boy, 0-4/35.98 sec Efter den ottende kvalifikationsklasse i World Cup serien er stillingen den, at Steve Guerdat fører foran Gerco Schröder og Edwina Alexander, Thomas Velin ligger på en 6. plads med 39 points. Der resterer fem World cup kvalifikationer i den vesteuropæiske liga, heriblandt stævnet i Göteborg i februar, så der er mulighed for, at Thomas kan få flere points på kontoen og dermed kvalificere sig til den dobbelte World Cup finale i Las Vegas den 15.- 19. april. Sædvanligvis kræves godt 40 points for at være blandt de 18 ryttere, der får adgang til finalen fra den vesteuropæiske liga.