Tid til Londons store julestævne

13-12-2023 10:02

Trine Askjær-Jørgensen

Julestemningen er som altid i top, når messecentret ExCel i London slår dørene op til The London International Horse Show med intet mindre end tre World Cup-kvalifikationer. Fra Danmark deltager springrytter Andreas Schou, og Susanne Baarup skal dømme dressur

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra i dag og til og med mandag går det løs med den første dag af London International Horse Show, et stort stævne i messecentret ExCel i London, hvor der hvert år afvikles tre FEI World Cup-kvalifikationer, nemlig i dressur, springning og kørsel.

Mange af verdens bedste ryttere har for vane at deltage i stævnet, ligesom publikum også altid valfarter hertil for at få en helt særlig oplevelse med både verdensklasse hestesport og julestemning i top ved, hvad der er et af verdens ældste ridestævner.

Udover de internationale stævneklasser er der også hundeagility, masterclasses, flotte shows, en national shetlænderkonkurrencer, masser af messehaller fulde af rideudstyr og meget mere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Allerede i dag fra kl. 14.00-16.35 og i morgen fra kl. 19.20-22.15 går det løs med FEI World Cup-dressuren, som går i Grand Prix og Grand Prix Kür, mens FEI World Cup-springningen finder sted søndag eftermiddag kl. 14.30-16.35. Som sædvanligt kan man følge med via live-streaming på ClipMyHorse/FEI.TV.

De sidste par år har det været med dansk deltagelse i dressuren, men i år har ingen danske topryttere valgt at tage turen til London. Dermed er det eneste danske islæt, der er at finde på startlisten, vallakken Blue Hors Zatchmo e. Blue Hors Zack/ Donnerhall, som tidligere har gået under bl.a. Daniel Bachmann Andersen, Nanna Skodborg Merrald og Agnete Kirk Kristiansen, men her kommer til start under sin singaporeanske rytter Caroline Chew. Derudover er nogle af de største navne på startlisten de to britiske ryttere Charlotte Fry og Charlotte Dujardin, der kommer til start med henholdsvis Everdale og Imhotep, og bag dommerpulten er den internationale dressurdommer Susanne Baarup Christensen blandt andet at finde.

I FEI World Cup-springning er der imidlertid fremragende dansk deltagelse, idet Andreas Schou har valgt at tage turen til London for at deltage i det store julestævne. Her medbringer han den 9-årige hingst Billy Matador e. Billy Mexico/ Animo, den 10-årige BWP-vallak Napoli TH Nederassenthof e. President/ Quasimodo Z og den 9-årige oldenburgerhoppe Lady Corlina e. Casiro I/ Corlensky G.

Stævnets start- og resultatlister.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner