Tidligere FEI-præsident flygter og søger asyl

29-06-2019 13:21

Tidligere FEI-præsident frygter for sit liv. Hun er flygtet fra Dubai med sine to børn til Tyskland, hvor hun nu har søgt asyl

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Prinsesse Haya bint Hussein, der er tidligere præsident for FEI, er flygtet fra Dubai til Tyskland, det rapporterer Ridenews.se.

Prinsesse Haya er flygtet sammen med sin søn Zayed på 7 år, og datter Al Jalila på 11 år fra Dubai til Tyskland, hvor hun har anmodet om asyl og skilsmisse fra sin mand, Sheik Mohammed bin Rashid al-Maktoum, der er Dubais regent.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Prinsesse Haya er 45 år gammel, og en af Sheik Mohammed bin Rashid al-Maktoums i alt seks hustruer. Hun er prinsesse af Jordan og søster til Jordans nuværende kong Abdullah II. Hun sad som præsident for FEI fra 2006 til 2014, og hun har ligeledes repræsenterer Jordan ved flere internationale springstævner, blandt andet under OL i 2000. Hun var også den første kvinde til at tage medaljer i Pan-Arab Equestrian Games.

Ifølge flere menneskerettighedsaktivister flygtede Haya, fordi hendes liv var i fare. Sidste år første en af Sheik Mohammeds døtre, Latrifah, at flygte, men hun blev stoppet på vej til Indien. Hun skulle angiveligt være tilbageholdt og medicineret i Dubai, skriver Ridenews.se.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen