To danske dressurryttere kvalificeret til World Cup-finalen

10-03-2021 11:49

Det internationale rideforbund FEI har udmeldt, at World Cup-finalen, der er programsat til den 31. marts - 5. april i Göteborg, ikke er underlagt det stævneforbud, FEI har udskrevet frem til 28. marts. To danske dressurryttere – Carina Cassøe Krüth og Cathrine Dufour – er kvalificeret til finalen

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera ved World Cup på Vilhelmsborg i 2020. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen.
Nyheden fortsætter efter annoncen

På deres hjemmeside har det internationale rideforbund FEI i et Q&A-forum bekræftet, at World Cup-finalen, der for dressurens vedkommende afvikles i dagene den 31. marts - 5. april i Göteborg, ikke er påvirket af det stævneforbud, som FEI har udskrevet frem til 28. marts, skriver Eurodressage.com.

Finalen vil blive afviklet uden publikum i Scandinavian Arena, der under normale omstændigheder kan rumme 75.000 hesteentusiaster. En skærpet sikkerhedsprotokol i forhold til herpesvirus og hesteinfluenza vil blive praktiseret ved stævnet i Göteborg, hvilket også var praksis ved finalen i 2019, hvor havde været sygdomsudbrud i Europa.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I den vestlige liga af World Cup blev kvalifikationen i ‘s-Hertogenbosch aflyst, og dermed har kvalifikationerne i denne liga være i Salzburg og Aarhus, og netop ved World Cup-kvalifikationen på Vilhelmsborg, Aarhus hentede Cathrine Dufour og Carina Cassøe Krüth afgørende point. De er blandt de ni vesteuropæiske ryttere med flest point.

Kvalificeret er også titelforsvareren Isabell Werth (GER) samt de øvrige vesteuropæiske ryttere Jessica von Bredow-Werndl (GER), Helen Langehanenberg (GER), Patrik Kittel (SWE), Morgan Barbançon (FRA), Anna Merveldt (IRL), Thamar Zweistra (NED), Christian Schumach (AUT) og Florian Bacher (AUT). Fra den nordamerikanske liga gælder det Olivia Lagoy-Weltz (USA), Charlotte Jorst (USA), Brittany Fraser-Beaulieu (CAN) samt Yvonne Losos de Muniz (DOM). De højest rangerede centraleuropæiske ryttere er Regina Isachkina (RUS) and Csaba Szokola (HUN). Benjamin Werndl (GER) er på en delt niendeplads i den vesteuropæiske liga, men falder for reglen om, at maksimalt tre ryttere fra samme nation kan få adgang til finalen.

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Dufour og Bohemian vandt World Cup-kvalifikationen på Vilhelmsborg i 2020. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen.
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner