De heste kan du glæde dig til at se

07-03-2023 20:58

Trine Askjær-Jørgensen

Nu står det klart, hvilke heste de fire ryttere fra det guldvindende VM-dressurhold hver især tager med, når de ifm. DV's Hingstekåring i Herning afholder clinic i morgen aften og viser publikum, hvordan de arbejder med at uddanne deres kommende stjerner

Copyright Ridehesten.com
VM-guldhold er igen samlet i Herning, når de onsdag aften holder clinic. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Det er godt et halvt år siden et tusindtal af begejstrede tilskuere jublede over VM-holdguldmedaljen til de danske dressurryttere under ECCO FEI World Championships 2022 i Herning. Nu er Cathrine Laudrup-Dufour, Daniel Bachmann Andernsen, Nanna Skodborg Merrald og Carina Cassøe Krüth igen samlet og tilbage i Herning til Dansk Varmblods Hingstekåring. Her giver de onsdag den 8. marts sammen om en forrygende clinic inde i Jyske Bank Boxen med temaet: Uddannelse af de næste verdensmestre.

Som titlen lægger op til er det heste fra den næste generation, vi får at se. Rytterne vil fortælle publikum, hvordan de træner, hvad de lægger vægt på i træningen samt stille spørgsmål til hinanden og svare på spørgsmål fra publikum.

Det er Carina Cassøe Krüth, som åbner aftenens clinic kl. 20.00, hvor hun fortæller publikum om den korrekte uddannelse af heste og de problematikker, man løber ind i undervejs i hestens uddannelse.

– Hvis alle heste var bygget perfekt og gjorde alt efter bogen, og gjorde det, som rytteren beder om, så var det let nok, siger Carina Cassøe Krüth, men sådan er virkeligheden ikke.

Rytterne vil holde sig til den klassiske træningsskala og fortælle publikum, hvad de gør, når der kommer bump på vejen, og hvordan de kommer tilbage på sporet igen. Carina håber på en god dialog med sine landsholdskolleger og med publikum i Boxen.

– Vi tager også emner op, som ikke lige relaterer sig til den hest, vi sidder på, fortæller hun.

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth åbner ballet med hingsten Movie Star i morgen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Disse heste kan publikum glæde sig til at se:
Carina Cassøe Krüth viser to hingste først den 7-årige Movie Star e. Morricone I/ Blue Hors Bentley (ejet af Siri Evjemo-Nysveen), og 4-årige Svalegårds Hot Driver e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Hotline (opdrættet og ejet af Else Marie og Jens Chr. Krabbe). Movie Star bliver fremstillet til kåring, og Hot Driver fremstilles til endelig kåring, efter han vandt materialprøven i efteråret.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Cathrine Laudrup-Dufour har lånt den 5-årige, tidligere fløjhingst i Dansk Varmblod Be Sure e. Benicio/ Scuderia (ejet af Helgstrand Dressage). Hingsten var den mest benyttede avlshingst i Dansk Varmblod i 2022.

Nanna Skodborg Merrald kommer med Blue Hors Monte Carlo e. Glock’s Dream Boy/ United (ejet af Blue Hors). Hingsten er seks år og var i 2021 den mest benyttede avlshingst i Dansk Varmblod.

Daniel Bachmann Andersen kommer på en hoppe, nemlig 9-årige Tilda MT e. Tailormade Temptation/ Lorentin I, der konkurrere på Prix Sct. Georges-niveau.

Stil endelig spørgsmål
Det er Charlotte Mogensen fra Horse2Rider, som samler trådene i aftenens løb, og hun opfordrer til, at publikum byder ind med spørgsmål til rytterne undervejs. Der vil være DV-hjælpere på tilskuerpladserne med håndholdte mikrofoner.

Rytterne er på banen to ad gangen, og de vil supplere hinanden med informationer og spørgsmål til, hvordan deres kolleger vælger at løse evt. udfordringer undervejs.

Clinicen starter kl. 20.00 i Boxen – ca. en time senere bliver der et kvarters pause, og så er det Nanna og Daniel, der rider på banen frem mod afslutningen ved 22-tiden.

Billetter kan købes på varmblod.billetten.dk

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen