To distanceheste aflivet ved FEI-stævne

17-10-2016 11:38

Ann-Sofie Skovlund Eriksen

To heste er, ved et internationalt distancestævne i Frankrig, blevet aflivet lørdag den 15. oktober. Den ene hest var blot seks år gammel 

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den erfarne distancerytter 55-årige Andre Coriou fra Frankrig red på den blot 6-årige hest Ariane d’Oudaires, da hesten faldt og omgående måtte aflives. Hesten havde en fatal fraktur, men det vides endnu ikke, om frakturen var årsagen til faldet, eller om den blev forårsaget af faldet.

Den anden hest, som led samme triste skæbne, var 28-årige Sheik Abdul Al Qasimis Castlebar Contraband. Qasimis træner Anzac Mehmood, som ikke var til stede under selve uheldet, mener at hesten må være snublet over en sten.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Begge skader blev bekræftet i en kort udmelding fra stævnearrangørerne, hvor de blev beskrevet som katastrofale skader, fortæller H&H. Ifølge FEIs reglement skal begge heste obduceres og resultaterne heraf vil blive givet til hestenes ejere samt hestenes nationale rideforbund.

Fontainebleau, hvor stævnet blev afholdt, ligger i skovene syd for Paris og er et af Frankrigs mest populære multidisciplins-arenaer og stod i 2009 for afholdelsen af de Europæiske Mesterskaber i Military. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner