To tophingste på Celle er døde

17-07-2017 12:50
Avl

Det tyske statsstutteri Celle har netop mistet to tophingste, Dancier og Don Crusador, der stadig hørte til nogle af avlernes favoritter

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

To sorte dressurhingste, 15-årige Dancier e. De Niro/ Lancier og 19-årige Don Crusador e. Don Bosco/ Lauries Crusador xx, er døde på det tyske statsstutteri Celle.

Dancier blev allerede kendt som det dyreste føl på Klosterhof Medingens følauktion i 2002, og to år senere var han igen i medierne som fløjhingst ved hannoveranerforbundet hingstekåring, hvor  Landgestüt Celle erhvervede ham for 330.000 euro. Dancier er uddannet af Wolfhard Witte og har opnået sejre til og med Prix St. Georges. I avlen er han far til utallige kårede hingste og højtkårede hopper samt adskillige S-dressurheste. Blandt hans mest kendte sønner pt. er Don Noblesse, der har været finalist Han har en helsøster i Danmark hos Stutteri Heiline, der også har leveret flere topheste. Dancier er ligeledes far til den 3-årige præmiehingst Blue Hors Dancetto fra dette års hingstekåring i Herning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Dancier fik i går kolik hjemme på statsstutteri Celle og blev transporteret til hestehospitalet i Hannover, hvor en operation viste, at tyndtarmen var så beskadiget, at hingsten ikke stod til at redde. Den sørgelig hændelse indtraf blot en uge efter, at stutteriet havde mistet hingsten Don Crusador.

Don Crusador, der også lagde ud som præmiehingst og senere materialprøvevinder, er ligeledes uddannet til S-dressur af Wolfhard Witte. Han er blandt mange succesfulde heste også far til den populære Celle-hingst Don Index og mange højtpræmierede hopper.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner