Tobias forsvarede EM-guldet (video)

05-09-2023 17:50

EM Riesenbeck: Her til eftermiddag sørgede Tobias Thorning Jørgensen for at give Danmark en fremragende start ved EM, da han og Jolene Hill i særdeles overbevisende stil forsvarede EM-guldet fra Rotterdam i 2019

Ved EM i Rotterdam tilbage i 2019 var Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill e.  Blue Hors Schufro Hit/Windsor til start ved deres første internationale mesterskab. Her ryddede de bordet ved at vinde guld i begge individuelle programmer, og sidenhen er det både blevet til PL guld i 2021 samt VM guld i 2022. 

Det var derfor spændende, om Tobias og den hvide hoppe i dag kunne gentage succesen, da EM i Riesenbeck blev skudt i gang. Som anden sidste rytter i klassen for grad III-rytterne red det danske makkerpar på banen, og undervejs satte Jolene ikke en hov forkert. 

Med både det danske seniorlandshold og paralandshold til stede i Riesenbeck, var der stor jubel, da Tobias hilste af, og ligeledes da storskærmen viste, at programmet var bedømt til intet mindre end 77,76%. Det var der på ingen måde nogle af konkurrenterne som der kunne hamle op med, og derfor kunne EM-guldet igen hænges om halsen på Tobias. Dermed har Danmark fået en perfekt start på EM, hvor det i morgen er rytterne fra grad fire og fem der skal i ilden.

Det er super fedt, for det var første gang jeg skulle prøve at forsvare en guldmedalje og det er lidt noget andet. Jeg kunne mærke nervøsiteten har været til værre her op til, så jeg synes at det er pisse fedt at stå her med endnu en og forsvare det, fortæller Tobias. 

Copyright Ridehesten.com
Fra venstre franske Chiara Zenati som vandt sølv, Tobias i midten og tyske Melanie Wienand med bronzemedaljen til højre. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Sølvet gik til Franske Chiara Zenati med Swing Royal Ifce e. Royal Blend/Matcho med 72,90%, mens tyske Melanie Wienand på Lemony's Loverboy e. Lemony's Nicket/Fürst Piccolo med vandt bronze med 72,63%.

Resultatet af klassen.

Start - og resultatlister.

Hør herunder Tobias fortælle mere om hvordan det er at genvinde EM-guldet.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen