Tobias Hansson er årets avler

24-05-2024 15:45

Det skånske stutteri Västra Hoby Stuteri AB har vundet titlen som Årets avler i Svensk Varmblod. Stutteriet står bag VH-hestene, heriblandt Springbank II VH

Copyright Ridehesten.com
Betina Jæger og Rosebank VH. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Et kendt ansigt på danske kåringspladser, Tobias Hansson, er manden bag Västra Hoby Stuteri AB i Skåne, som nu er udnævnt til Årets Avler i Svenske Varmblod.

Familien Hansson har haft succes med ridehesteavlen igennem flere årtier, som man kan læse om i magasinet Ridehesten 01/2022, hvor Tobias Hansson var på forsiden af bladet.

Det er Svensk Varmblod, der i en pressemeddelelse har berettet om prismodtageren, som også modtager en check fra Agria Djurförsäkring på 30.000 kr. Udmærkelsen overrækkes under SWB Equestrian Weeks og Breeders i september, skriver Tidningen Ridsport.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Västra Hobys markante succes gør sig gældende i avl såvel som sport. I dansk sammenhæng kender vi bedst Springbank II VH e. Skovens Rafael/ De Niro, som blev kåret i Dansk Varmblod og nu går Grand Prix i Tyskland. Senere blev hingsten Rosebank VH e. Revolution/ Dalwhinnie kåret i Dansk Varmblod.

Endvidere UVM-finalisten Vive la Reinne II VH e. Revolution og samme De Niro-hoppe, De la Reinne VH, som er mor til Springbank m.fl. og er Tobias' ynglingshoppe. Hun er helsøster til hingsten Dalwhinnie, som er morfar til Rosebank.

Copyright Ridehesten.com
Tobias Hansson med Springbank II VH. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner