Tobias Thorning i front ved PL: – Jeg er ekstremt lettet

27-08-2021 14:05

Annika Knudsen Lorentsen

Fremragende ridt, som Tobias Thorning Jørgensen netop har leveret ved PL i Tokyo, hvor han har lagt sig i front af Grad III-klassen med 78,971%, og dermed er den unge dansker nu på guldkurs

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill. Foto: Ridehesten.com/Maria Lerche Mortensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I sadlen på Dansk Varmblodshoppen Jolene Hill e. Blue Hors Schufro Hit/Windsor vandt Tobias Thorning Jørgensen i 2019 dobbelt EM-guld, og nu har ekvipagen endnu engang leveret et fremragende mesterskabsridt. Ved PL i Tokyo har ekvipagen netop været i aktion i Grad III-klassen, hvor de red til 78,971%. 

Det betyder, at Tobias og Jolene Hill har lagt sig ind i front af klassen, og der er nu stor sandsynlighed for, at det bliver en dansk guldmedalje.

– Det var helt fantastisk og det var bare mig og hesten hele vejen rundt. Det var en helt fantastisk oplevelse at ride derinde, fortæller Tobias efter sit ridt, og fortsætter: 

– Selvfølgelig er man altid kritisk, men min mavefornemmelse var der og jeg kunne nok ikke have gjort det meget bedre. Jeg er ekstremt lettet og glad, mine to største konkurrenter har redet og jeg ligger nu nr. 1. 

Tobias fortæller også, at han tror på, at han tager guldet, men som han også siger, så skal man aldrig sige aldrig, og han understreger også, at der er et par stykker mere man skal holde øje med. 

Copyright Ridehesten.com
Tobias Thorning Jørgensen og Jolene Hill. Foto: Ridehesten.com/Mette Emilie Pedersen

Stinna Tange, der selv er tidligere pararytter, og som er kommentator ved årets PL for DR, havde følgende at sige omkring denne præstation: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Tobias er måske den bedste danske pararytter nogensinde. Han sidder så flot, og jeg elsker hans opstilling, fortæller Stinna og fortsætter: 

– Han står for god og korrekt ridning og god hestevelfærd, der er ikke så meget at komme efter. 

Tobias lider af en sygdom, der svækker hans muskler. Før Tobias fik problemer med sin muskelstyrke var han springrytter, men nu er han aktuel som pararytter, hvor han er placeret som nr. 1 på verdensranglisten.

Dagens præstation betyder også, at 21-årige Tobias med sikkerhed er videre til mandagens kür, hvor de otte bedste ekvipager fra dagens klasse går videre og hvor der igen rides om individuelle medaljer. 

Se resultaterne HER.

Fakta
Om kommentator Stinna Tange

Pararytter Stinna Tange har vundet to gange PL-bronze og to gange VM-guld med hesten Horsebo Smarties, men i 2019 var Stinna nødt til at finde en afløser for Smarties, og valget faldt på den unge Blue Hors Soletto e. Sorento/Belissimo M.

Stinna Tange sad for første gang på en hest som 7 årig og siden har hun i mange år dedikeret sit liv til hestesporten. Stinna begyndte at ride, for at udvikle sin muskulatur, fordi hun er født uden ben. I dag er hun en af de mest succesfulde ryttere indenfor paradressur, men desværre blev hendes hest, Blue Hors Soletto, skadet i foråret og det betød at Stinna har valgt at stoppe hendes ridekarriere. 

Fold up
Copyright Ridehesten.com
Stemning fra dyrlægetjekket af det danske team. Foto: FEI/Liz Gregg
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen