Top-klarakterer til Viva Vegas

26-11-2023 15:54

Britt Carlsen

12 unghingste var i dag søndag til eksamen ved 35-dages testen og samtlige hingste bestod prøven og dermed vil vi gense de fleste af dem i Herning

Copyright Ridehesten.com
Vinder af 35-dages testen Viva Vegas redet af testrytter Allan Grøn. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Træningsleder Torben Frandsen har haft ansvaret for at afprøve og udvikle unghingstene under 35-dages testen. Sammen med berider Mette Riisager og de øvrige ansatte på Tørring Ridecenter har hingstene trivedes og udviklet sig særdeles positivt, understreger Avlsledelsen.

”Hingstene blev indsynet pænt, men flere af dem var forbedrede under testen. Der var både overskud og energi i hingstene ved afprøvningens afslutning,” udtaler Jens Søgaard, som også var glad for hingstenes typer, og ser frem til at gense dem i Herning.

Vicky Nortvig var især tilfreds med, at hingstenes interiør også var helt på plads. Vi fik set hingste, som gerne ville arbejde under rytter, og som viste en høj grad af ridelighed, hvilket også afspejlede sig i ridelighedskaraktererne der fordelte sig fra 7,5 til 9,0.

Også berider Allan Grøn, der igen var testrytter på hingstene, havde et godt indtryk af årgange, af deres samarbejdsvilje, ridelighed og gålyst.

Copyright Ridehesten.com
Straight Horse Leonardo under Allan Grøn. Foto: Ridehesten.com

Knap 100 gæster i hallen

Der var knap 100 tilskuere i hallen, og da det var den første rigtige frostdag, var der også flere af hingstene, som lige blev lidt opstemt af de ændrede forhold i hallen, i forhold til det, de har været vandt til de seneste uger. Der var overskud til et par kåde bukkespring, men det er kun dejligt, understreger Allan, det er unge drenge, det skal der være plads til.

Copyright Ridehesten.com
Allan Grøn og Atterupgaards Bernachi som bl.a. fik 9 for galop. Foto: Ridehesten.com

Viva Vegas i front

Dommere, træningsleder og testrytter giver karakterer til hingstene. Dommere og træningsleder giver gangartskarakterer, mens testrytter, dommere og træningsleder giver karakterer for ridelighed og kapacitet. Det er testrytterens karakterer for kapacitet og ridelighed, som vægter højest.

Dagens vinder blev Viva Vegas e. Viva Gold/Rock Forever ejet af Helgstrand Dressage og opdrættet i Tyskland. Han opnåede hele 892 points heraf høje kapacitets- og ridelighedskarakterer samt 9 og 9,5 for trav og galop.

Præmiehingsten Straigth Horse Leonardo e. Lord Europe/De Niro opdrættet af Straight Horse og ejet af opdrætterne i fællesskab med Helgstrand Dressage kom ind på andenpladsen. Den imponerede, sorte DV-hingst opnåede 844,5 points med et 9-tal for ridelighed.

Atterupgaards Bernachi e. Bon Courage/Caprimond E.H. kom ind på 3. pladsen med 831,5 points. Den velgående og samarbejdsvillige DV-hingst opnåede bl.a. 9 for ridelighed og galop.

Helgstrand Dressage havde sendt V-Power e. Viva Gold/Fidertanz til afprøvning uden forudgående godkendelse, han fik 831 points på 4. pladsen, mens Sénégal de Fontaine e. Springbank II VH/Sezuan opdr. SECA Domaine Fontaine kom ind på 5. pladsen med 828,5. Hingsten er trukket på den internationale Grand Prix-hest og World Cup-deltager Queenparks Wendy.

Copyright Ridehesten.com
Testrytter, berider Allan Grøn og træingsleder, berider Torben Frandsen med Gørklintgårds Million. Foto: Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Herefter fulgte:

Global e. Global Player/Fürstenball opdrættet i Tyskland med 819,0 points

Jagger e. Jameson/Franklin opdrættet i Tyskland med 814,5 points

Stay Cool e. Secret/Don Darius opdrættet i Tyskland med 814,0 points

Søbakkehus First Mover e. Blue Hors Fifty Cent/Sir Donnerhall I opdrættet af Agnete Holmsted med 808,0 points

Solution Unik e. Revolution/Don Juan de Hus opdrættet af Stutteri Unik med 803,5 points

Samtlige hingste til afprøvning bestod deres 35-dages test, men der er et krav om, at hingsten skal opnå over 800 points for at være sikker på kåring ved fremstilling til Dansk Varmblods hingstekåring til marts. To hingste nåede lige netop ikke op over de 800 points, men begge hingste har kvalitet, som berettiger dem til at møde til hingstekåringen på lige fod med de øvrige, understregede Jens Søgaard ved præsentationen, det er hingstene Bueno SL e. Bons/Foundation og 5-årige Gørklintgårds Million e. Millennium/Sunny-Boy.

Se resultatet fra 35-dages testen HER

Katalog fra afslutningen HER

Læs mere om materialprøven og se fotos af samtlige hingste i magasinet Ridehestens januarudgave. 

 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen