Toppoints til fløjhingst

18-04-2018 17:34

Britt Carlsen

Avl

27 hingste har netop overstået en 14-dages test i Schlieckau, og det var fløjhingsten fra Oldenburg efter Belatis, der scorede toppoints

Copyright Ridehesten.com
Fløjhingsten fra kåringen i Oldenburg e. Belantis blev topscorer ved den tyske 14-dages test.

27 unge hingste har nu bestået deres 14-dages test i Schlieckau, Tyskland, og de er dermed klar til hopperne.
I alt deltog 29, hovedsageligt dressurbetonede hingste i afprøvningen, herunder sidste års fløjhingst i Oldenburg, Benefit e. Belantis som opnåede den højeste score på 8,4 points.  9,5 fik hingsten for interiør, karakter, og gålyst. 

Fine Romance en anden præmiehingst fra kåringen i Oldenburg efter For Romance/Dormello opnåede et slutresultat på 8,15, samme resultat blev tildelt den springbeonede Stakkato's Golden e. Stakkato Gold.

Den tyske 14-dages test svarer til den danske 10-dages observationstest, hvor hingstene indsynes til testen søndag eftermiddag under Dansk Varmblods hingstekåring i Herning. Herhjemme gives ikke karakterer, og det begrundende avlskonsulent Karina Christiansen og berider Johnny Hansen således i det seneste nummer af magasinet Ridehesten: 

– Hingstene har været gennem et ret hårdt forløb under kåringen, og vi mener det er unfair at stemple hingstene med en ringere karakter, fordi de er trætte og syrede til. Det bliver noget helt andet, når de kommer tilbage til 35-dages testen i efteråret. Vi tror simpelthen ikke på værdien af at give karakterer på nuværende tidspunkt.

Johnny Hansen supplerer: – Vi ønsker ikke at hingstene bliver overtrænede, fordi hingsteejeren vil forsøge at opnå højere karakterer. Det er ikke nogen konkurrence. Det eneste vi vil se er, at hingstene kan gå roligt rundt med rytter.

Se mere HER

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner