LIVE: Longines FEI EM Rotterdam

17:45 Guld til Belgien, sølv til Tyskland og bronze til England - Danmark 10. bedste nation i Europa

17:13 Bare en tidsfejl til Andreas Schou!!!

16:47 Nikolaj Hein Ruus med 9 fejl

16:25 Kim Kristensen med blot 5 fejl på svær bane

15:31 Søren Møller Rohde fik 9 fejl

Toppræstationer fra unge talenter ved EM

12-07-2019 21:25, af Annika Knudsen Lorentsen

Det kunne ikke forventes bedre: De danske junior- og ungryttere er i dag blevet topplaceret i holdkonkurrencen ved EM, og flere danske ekvipager er klar til de individuelle finaler fortæller en glad landstræner

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen på Carolus-Magnus.

I dag er holdkonkurrencen ved EM blevet afgjort for både junior- og ungrytterne, og begge hold har leveret virkelig god ridning, og dermed opnået flotte resultater. 

– Alle rytterne har været fantastisk ridende og leveret nogle flotte resultater, fortæller landstræner Bo K. Møller og fortsætter:

– Det har været svære baner, og to hårde runder rytterne har redet i holdkonkurrencerne. Det er virkelig flot, at alle har vist at vi kan være oppe mod de store nationer. 

Juniorholdet ender som nr. 5

De danske juniorryttere lå inden dagens finale i holdkonkurrencen som nr. 4, en plads de næsten formåede at holde i et felt af meget dygtige nationer. Der sneg sig dog lidt fejl ind for de danske ryttere i dag på den 140 cm høje bane. Holdet endte på en meget flot 5. plads ud af 21 nationer.

Bedste placerede danske juniorrytter i dagens klasse blev Caroline Rehoff Pedersen på Carolus-Magnus, som over de to runder red med blot én enkelt tidsfejl.

Maria Barnewitz Schou og Seana 2 viste også topform i dag og red fejlfrit i den ene runde og havde et enkelt nedslag i anden runde. For Theodor Linde og Salto Des Nauves H D C blev det til henholdsvis 4 og 8 fejl i dagens runder. 

Anna Weilsby, som lå lunt i svinget i den individuelle konkurrence inden dagens klasse, red en flot fejlfri runde med Quincy i dagens første runde. Desværre for Anna var hun uheldig i anden runde og fik 16 fejl. 

Gustav Christian Jacobsen havde heller ikke heldet med sig i dagens runder, hvor han og Fayot fik henholdsvis 12 og 9 fejl. På trods af lidt fejl til de danske ekvipager, må det stadig siges at være en utrolig præstation, som alle uden tvivl kan være stolte af. 

Copyright Ridehesten.com
Clara Hallundbæk på HH Best Buy.

Flot 4. plads til ungrytterne

Ligesom juniorryttere leverede også ungrytterne virkelig god ridning i dag, på en høj og udfordrende bane i finalen af holdkonkurrencen. 

– Det var virkelig stort i dag for ungrytterne, en bane hvor nogle af springene nok nærmede sig de 160 cm, fortæller landstræner Bo K. Møller om den udfordrende bane.

Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z red i dag med 8 fejl, mens Christine Thirup Christensen på Vedric red med 12 fejl. Der var dermed lidt pres på de to andre danske holdryttere, hvis Danmark skulle holde sin flotte placering i feltet. Clara Hallundbæk på HH Best Buy holdt hovedet koldt og leverede endnu en nulrunde ved EM. 

Emil Hallundbæk gjorde sin lillesøster kunsten efter, da han med Chalisco også leverede et fejlfrit ridt i dag. Dermed blev Danmark på sin 4. plads, kun slået af nogle af de allerbedste nationer.

– Ungrytterne blev kun slået af nationerne Holland, Belgien og Tyskland, mens de havde andre topnationer som Irland, Frankrig og Storbrittanien bag sig, fortæller Bo K og fortsætter:

– Det er flot at de danske ryttere kan ride op med de allerbedste i Europa. Det er nogle utroligt gode resultater vi har opnået med alle hold i år, det er et kæmpe skridt fremad og i den rigtige retning. 

Alexander Godsk på Cabrio, som rider individuelt og desværre har fået lidt fejl med på vejen de andre dage, leverede i dag en flot præstation med blot 4 fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou på Seana 2.

Flere individuelle finalepladser

Det er kun de 30 bedste ryttere der får adgang til finalen for de forskellige aldersgrupper. I går blev det afgjort at to childrenryttere er klar til deres individuelle finale i morgen. I dag lykkedes det så også for junior- og ungrytterne at sikre sig pladser i finalen blandt de allerbedste i Europa. 

For juniorrytterne er de to tætte veninder, Caroline Rehoff Pedersen og Maria Barnewitz Schou, fra Viborg klar til finalen efter flotte runder i dagens holdkonkurrence. Caroline er placeret som nr. 5 ud af de 111 ekvipager der har været til start. Hun har blot 5.61 fejl, og medaljerne er altså indenfor rækkevidde. Det samme gælder for Maria Barnewitz Schou, som har 7.9 fejl med til den individuelle finale, og foreløbigt er hun placeret som nr. 12.

For ungrytterne er søskendeparret Clara og Emil Hallundbæk klar til finalen efter de begge red fejlfrit i dag. Clara Hallundbæk ligger placeret på en flot 5. plads i den individuelle stilling med 3.66 fejl, altså mindre end et nedslag til guldmedaljen. Emil ligger nr. 12 med 7.01 fejl, så med lidt held er der også chancer for medaljer for ham.

Finalerne for junior- og ungryttere afvikles på søndag.

Se start- og resultatlister her.

Læs også

Første holdguld til Belgien i nervepirende finale

23-08-2019 18:08, af Britt Carlsen

Holdspringningen ved Em i Rotterdam blev lige så spændende som forventet. Belgien vandt guld i en drabelig kamp mod Tyskland, og England tog bronze - Danmark leverede en flot afslutning ved EM

Nathalie: At Cathrine gjorde det hun gjorde - det er vildt!

23-08-2019 12:23, af Britt Carlsen

Landstræner Nathalie zu Sayn-Wittgenstein roser Cathrine Dufour for sit ridt i Specialen og bronzemedaljen, og så ser hun frem mod OL i Tokyo - hør hende fortælle om planerne i web-tv klippet her i nyheden

Det sker i Rotterdam fredag

23-08-2019 08:57, af Britt Carlsen

Nu nærmer vi os finalerne. I dag afgøres holdmedaljerne i springning, med dansk deltagelse, dressurrytterne holder en velfortjent hviledag, mens holdkonkurrencen åbner på parastadion

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Cecilia Lindahl

Webredaktør og nyhedsvagt

Cecilia Lindahl
26 87 57 90
cli@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Dujardin: Jeg er tydeligvis helt ødelagt!

21-08-2019 09:05, af Britt Carlsen

Charlotte Dujardin, England blev elimineret for blod på hestens flanke efter et score på 81,91%, som kunne have givet  England holdsølv ved EM i Rotterdam. Det er en af de vanskeligste dage i min karriere, fortæller hun

OL kvalifikationen er i hus - medaljen tabt i regn?

20-08-2019 12:03, af Britt Carlsen

Cathrine Dufour red under de værst tænkelige betingelser i silende regn, og det skabte noget uopmærksomhed hos Atterupgaards Cassidy, to store fejl, og resten af programmet til absolut topklasse (video)

Daniel ind på 2. pladsen!

20-08-2019 08:55, af Britt Carlsen

Daniel Bachmann Andersen og 15-årige Blue Hors Zack gjorde det de har vist sig at være bedst til: et elegant, kraftfuldt program til 79,348%, men undervejs så det lidt bekymrende ud 

Auktion: Vellykket salg af Lene Ibsens heste

19-08-2019 14:58, af Annika Knudsen Lorentsen

I går aftes faldt hammerslaget på en række lovende ungheste, føl og avlshopper fra Lene Ibsens stutteri. Finn Campen fra Campen Auktioner fortæller til Ridehesten, at han er godt tilfreds med auktionens forløb

OL kvalifikationen er hjemme - holdmedaljen forsvandt

20-08-2019 16:37, af Britt Carlsen

Det har været den rene rutsjebane af følelser for rytterne i holdkonkurrencen i dressur i dag. Medaljerne blev ændret, da Charlotte Dujardin blev diskvalificeret for blod på hesten, og Danmark vandt OL-kval men mistede holdmedaljen

Maria A. Andersen til Helgstrand Dressage

20-08-2019 11:49, af Thomas Bach Jensen

Berider Søren Vallentin har valgt at fratræde sin stilling hos Helgstrand Dressage, som nu har ansat Maria Anita Andersen i jobbet som daglig leder og berider på Helgstrand Academy

Rytter og hest tvunget omkuld af bil

21-08-2019 14:24, af Annika Knudsen Lorentsen

I mandags var Julie Gissel desværre udsat for en ubehagelig oplevelse i trafikken, hvor hendes hest kom til skade. Hvad gør man egentligt hvis uheldet er ude? Og hvad gør man for at undgå det sker?

Guld og sølv til Danmark!

17-08-2019 14:19, af Cecilia Lindahl

Danmark tager endnu engang medaljer ved europamesterskaberne i ponydressur. Alexander Yde Helgstrand kan efter et exceptionelt flot ridt hænge guldmedaljen om halsen, og Liva Guldager Nielsen snupper sølvmedaljen

Foreløbig dansk top-3 ved EM i ponydressur

16-08-2019 16:33, af Camilla Tiefensee Schrøder
Pony|

De danske ponydressurryttere har med flotte procenter indtaget de tre øverste placeringer på resultatlisten efter den første halvdel af det individuelle mesterskab i dag ved EM i Strzegom i dag

Anders Dahl i flot udlæg (video)

19-08-2019 10:01, af Britt Carlsen

Anders Dahl var først ude for Danmark ved EM i Rotterdam, og han sikrede en flot dansk start på holdkonkurrencen