Toppræstationer fra unge talenter ved EM

12-07-2019 21:25, af Annika Knudsen Lorentsen

Det kunne ikke forventes bedre: De danske junior- og ungryttere er i dag blevet topplaceret i holdkonkurrencen ved EM, og flere danske ekvipager er klar til de individuelle finaler fortæller en glad landstræner

Copyright Ridehesten.com
Caroline Rehoff Pedersen på Carolus-Magnus.

I dag er holdkonkurrencen ved EM blevet afgjort for både junior- og ungrytterne, og begge hold har leveret virkelig god ridning, og dermed opnået flotte resultater. 

– Alle rytterne har været fantastisk ridende og leveret nogle flotte resultater, fortæller landstræner Bo K. Møller og fortsætter:

– Det har været svære baner, og to hårde runder rytterne har redet i holdkonkurrencerne. Det er virkelig flot, at alle har vist at vi kan være oppe mod de store nationer. 

Juniorholdet ender som nr. 5

De danske juniorryttere lå inden dagens finale i holdkonkurrencen som nr. 4, en plads de næsten formåede at holde i et felt af meget dygtige nationer. Der sneg sig dog lidt fejl ind for de danske ryttere i dag på den 140 cm høje bane. Holdet endte på en meget flot 5. plads ud af 21 nationer.

Bedste placerede danske juniorrytter i dagens klasse blev Caroline Rehoff Pedersen på Carolus-Magnus, som over de to runder red med blot én enkelt tidsfejl.

Maria Barnewitz Schou og Seana 2 viste også topform i dag og red fejlfrit i den ene runde og havde et enkelt nedslag i anden runde. For Theodor Linde og Salto Des Nauves H D C blev det til henholdsvis 4 og 8 fejl i dagens runder. 

Anna Weilsby, som lå lunt i svinget i den individuelle konkurrence inden dagens klasse, red en flot fejlfri runde med Quincy i dagens første runde. Desværre for Anna var hun uheldig i anden runde og fik 16 fejl. 

Gustav Christian Jacobsen havde heller ikke heldet med sig i dagens runder, hvor han og Fayot fik henholdsvis 12 og 9 fejl. På trods af lidt fejl til de danske ekvipager, må det stadig siges at være en utrolig præstation, som alle uden tvivl kan være stolte af. 

Copyright Ridehesten.com
Clara Hallundbæk på HH Best Buy.

Flot 4. plads til ungrytterne

Ligesom juniorryttere leverede også ungrytterne virkelig god ridning i dag, på en høj og udfordrende bane i finalen af holdkonkurrencen. 

– Det var virkelig stort i dag for ungrytterne, en bane hvor nogle af springene nok nærmede sig de 160 cm, fortæller landstræner Bo K. Møller om den udfordrende bane.

Benedikte Rie Truelsen og Cassina Z red i dag med 8 fejl, mens Christine Thirup Christensen på Vedric red med 12 fejl. Der var dermed lidt pres på de to andre danske holdryttere, hvis Danmark skulle holde sin flotte placering i feltet. Clara Hallundbæk på HH Best Buy holdt hovedet koldt og leverede endnu en nulrunde ved EM. 

Emil Hallundbæk gjorde sin lillesøster kunsten efter, da han med Chalisco også leverede et fejlfrit ridt i dag. Dermed blev Danmark på sin 4. plads, kun slået af nogle af de allerbedste nationer.

– Ungrytterne blev kun slået af nationerne Holland, Belgien og Tyskland, mens de havde andre topnationer som Irland, Frankrig og Storbrittanien bag sig, fortæller Bo K og fortsætter:

– Det er flot at de danske ryttere kan ride op med de allerbedste i Europa. Det er nogle utroligt gode resultater vi har opnået med alle hold i år, det er et kæmpe skridt fremad og i den rigtige retning. 

Alexander Godsk på Cabrio, som rider individuelt og desværre har fået lidt fejl med på vejen de andre dage, leverede i dag en flot præstation med blot 4 fejl. 

Copyright Ridehesten.com
Maria Barnewitz Schou på Seana 2.

Flere individuelle finalepladser

Det er kun de 30 bedste ryttere der får adgang til finalen for de forskellige aldersgrupper. I går blev det afgjort at to childrenryttere er klar til deres individuelle finale i morgen. I dag lykkedes det så også for junior- og ungrytterne at sikre sig pladser i finalen blandt de allerbedste i Europa. 

For juniorrytterne er de to tætte veninder, Caroline Rehoff Pedersen og Maria Barnewitz Schou, fra Viborg klar til finalen efter flotte runder i dagens holdkonkurrence. Caroline er placeret som nr. 5 ud af de 111 ekvipager der har været til start. Hun har blot 5.61 fejl, og medaljerne er altså indenfor rækkevidde. Det samme gælder for Maria Barnewitz Schou, som har 7.9 fejl med til den individuelle finale, og foreløbigt er hun placeret som nr. 12.

For ungrytterne er søskendeparret Clara og Emil Hallundbæk klar til finalen efter de begge red fejlfrit i dag. Clara Hallundbæk ligger placeret på en flot 5. plads i den individuelle stilling med 3.66 fejl, altså mindre end et nedslag til guldmedaljen. Emil ligger nr. 12 med 7.01 fejl, så med lidt held er der også chancer for medaljer for ham.

Finalerne for junior- og ungryttere afvikles på søndag.

Se start- og resultatlister her.

Læs også

Europamesterskaberne for ponyer bliver i Strzegom

18-11-2019 07:34, af Cecilia Lindahl

Strzegom bliver endnu engang vært for europamesterskaberne for ponyer. Den polske by har fået tildelt værtsskabet for de næste tre år

EM guldvinder Jérôme Guery har solgt tre heste

12-11-2019 14:53, af Annika Knudsen Lorentsen

Den belgiske OL-rytter Jérôme Guery, som også var på det vindende belgiske hold ved EM i år, har solgt tre af sine heste, som han alle har konkurreret på 5* internationalt niveau med

EM-hesten Fuhur til Anna Kasprzak

12-11-2019 08:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Den 10-årige vallak Fuhur, som med russiske Elena Sidneva i sadlen deltog ved EM i år, er blevet solgt til danske Anna Kasprzak, måske som et led i målet om at blive udtaget til OL i Tokyo næste år

Webredaktør

Har du en nyhed eller en god historie?

Kristine Ulsø Olsen

Webredaktør og nyhedsvagt

Kristine Ulsø Olsen
20 24 29 25
kuo@wiegaarden.dk

Skriv til os

Mest læste

Blue Hors Don Olymbrio skifter rytter

10-11-2019 22:17, af Thomas Bach Jensen

Daniel Bachmann Andersen har bragt Blue Hors Don Olymbrio til et meget højt niveau, og tiden er nu kommet for den populære avlshingst til at skifte rytter, mens Daniel fokuserer på sine andre tophest

Firedobbelt VM til Danmark i 2022!

16-11-2019 17:10, af Britt Carlsen

Det internationale rideforbund, FEI, har netop besluttet at tildele Danmark afviklingen af fire af ridesportens discipliner til VM i 2022 - springning, voltigering, dressur og paradressur!

EM-hesten Fuhur til Anna Kasprzak

12-11-2019 08:23, af Annika Knudsen Lorentsen

Den 10-årige vallak Fuhur, som med russiske Elena Sidneva i sadlen deltog ved EM i år, er blevet solgt til danske Anna Kasprzak, måske som et led i målet om at blive udtaget til OL i Tokyo næste år

Springhoppe har 45 afkom registreret

13-11-2019 14:08, af Annika Knudsen Lorentsen

Den franske hoppe Fragance de Chalus har intet mindre end 45 afkom registereret på HorseTelex.com, og hun er mor til mange internationale topspringheste, heriblandt hingsten Mylord Carthago

Sadelmager Michael Brodie er her ikke mere

17-11-2019 18:41, af Cecilia Lindahl

Sadelmager Michael Brodie er sovet ind natten til lørdag

Sezuan på Grand Prix-kurs (video)

14-11-2019 13:24, af Thomas Bach Jensen

Gestüt Peterhof og Patrik Kittel løfter nu endelig sløret for, at den svenske toprytters træning med elitehingsten Sezuan har båret frugt, og parret er nu på Grand Prix-kurs

Casper Cassøe i gallastyrt på fjordhest (video)

09-11-2019 22:53, af Thomas Bach Jensen

I en vanvittigt underholdende springstafet på haflingere og fjordheste måtte tidligere S-springrytter Casper Cassøe smage på ridehusbunden i Blue Hors' opvisningshal. Det stod hurtigt klart, at Dansk Varmblods og Vilhelmsborgs direktør slap uskadt

Oldenburgerhoppen Rebelle er død

13-11-2019 08:05, af Annika Knudsen Lorentsen

I starten af november døde elitehoppen Rebelle, som har været redet af Maria Anita Andersen, da den blev ramt af en voldsom kolik

Werth er besejret

17-11-2019 09:30, af Cecilia Lindahl

Isabell Werth og Weihegold, der ellers har været ubesejret i 2019 er blevet slået af trakehnerhoppen Dalera i Stuttgart

Nu kan du måske få hesten begravet i haven

07-11-2019 11:15, af Cecilia Lindahl

Fra 1. januar 2020 vil du formentlig få lov til at begrave din hest i baghaven