Total drømmeweekend for DV-avler

26-03-2024 13:31

For den danske avler Lotte S. L. Kulle har det været en utrolig spændende weekend, hvor to afkom efter hendes hoppe, Duchesse Petit, har gjort deres avler meget stolt

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette Strandby Hansen og Delizia ved landsstævnet på Vilhelmsborg i weekenden. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den nu 20 år gamle sølvmedaljehoppe Duchesse Petit e. De Noir/ Schwadroneur (opdr. Stald Petit) fik for elleve år siden hos Lotte Sophia Liv Kulle Fürstenball-datteren Delizia, der også er kåret med sølvmedalje. Delizia har haft stor succes på dressurbanerne t.o.m. MB-niveau samt UVM-deltagelse under sin mangeårige rytter, Anne R. Troensegaard, som sidste år gav tøjlerne videre til Helgstrand-rytteren Anne-Mette Strandby Hansen.

Siden har Delizia gået to procentklasser på MA/PSG-niveau og har vundet begge klasser med Anne-Mette Strandby Hansen, der i den forgangne weekend debuterede hoppen i Intermediaire I til landsstævne. Det blev til en andenplads, hvor kun små marginaler skilte ekvipagen fra vinderen.

Copyright Ridehesten.com
Avler Lotte Kulle efter Delizia UVM-ridt med Anne Troensegaad i 2018 i Ermelo. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Lotte Sophia Liv Kulle fulgte spændt sin hoppe fra Sverige, hvor hun var til kåring i Svensk Varmblod med dens yngre halvbror, Total Dream e. Total McLaren på tre år. Hun solgte den sorte hingst som 2-års til danskeren Bjarke Laustsen, der sammen med sin danske kone Patricia Florin driver uddannelses- og salgsstalden Gunnarlunda i Sverige.

Total Dream deltog i Svensk Varmblods hingstekåring, bruksprov  på Strömsholm, der strækker sig over seks dage. Den danskavlede hingst på 171 cm opnåede avlsgodkendelse for 2024 og 2025 med gode karakterer, heriblandt 9 for type.

På sidste dag var han træt, men han satte ikke en hov forkert i rideprøven, og derfor ærgrer det mig, at de kun gav ham 7,5 i ridelighedskarakteren, men jeg meget glad og stolt over begge mine opdræts præstationer, fortæller Lotte Kulle.

Copyright Ridehesten.com
Den DV-registrerede hingste Total Dream under rytteren Alicia Ryan. Foto: Pernilla Hägg
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner