Tre danske hopper kåret

06-05-2024 18:58
Avl

Den 2. maj afholdt det tyske avlsforbund, Holsteiner Verband stationshoppematerialeprøve, hvor der deltog tre hopper fra Danmark. Alle tre hopper bestod prøven og blev samtidig kåret

Copyright Ridehesten.com
Olivia LW blev årets hoppeføl i 2021, og er nu kåret i det tyske avlsforbund, Holsteiner Verband med meget flotte karakterer. Foto: Privat.

Da det tyske avlsforbund, Holsteiner Verband, afholdt stationshoppematerialeprøve i sidste uge, var der tre hopper tilmeldt fra Danmark. Alle tre hopper bestod prøven og blev endda kåret med meget flotte karakterer, og en af hopperne gik videre til udtagelsen til eliteskuet. 

Hoppen Olivia LW e. Charaktervoll/ Candillo (opdr. Lone Vestergaard Wollesen) fik som den eneste 9,5 point i ridelighed samt 10 point i løsspring. De flotte karakterer var dermed nok til, at hoppen gik videre til udtagelsen til eliteskuet. Opdrætter og ejer af hoppen, Lone Vestergaard Wollesen fortæller lidt om hoppens vej til de flotte point: – Jamen hoppen har jo selvfølgelig en god afstamning, der har en hel del at sige. Men derudover, har hun også været i optimal træning op til kåringen. Jeg har haft den i træning ved en tysk træner, for at give hende de bedste forudsætninger for at vise sit potentiale. Hoppen Olivia LW blev ligeledes kåret som det bedste hoppeføl til følskuet i Holstener Forbundet i 2021, og har flere søskende, der er solgt til USA og som går 145cm klasser derovre. 

Copyright Ridehesten.com
Olivia LW under rideprøven til kåringen d. 2. maj 2024. Foto: Privat.

Derudover var hoppen Ofelia Enghøj e. Charaktervoll/ Ulrico (opdr. Egon Jessen) ligeledes til afprøvning. Her opnåede hoppen dagens næsthøjeste karakter i løsspringningen og blev kåret med Bezirkspræmie, som vil sige, at hoppen blev kåret i hovedstambogen. 

Sidst men ikke mindst, var hoppen Ohio Damgaard e. Clarimo/ Cormint (opdr. Birgit Jørgensen) repræsenteret. Hoppen aflagde ligeledes en god materialeprøve og blev også kåret med Bezirkspræmie, altså i hovedstambogen. 

Copyright Ridehesten.com
Ohio Damgaard aflagde også en flot rideprøve til kåringen d. 2. maj 2024. Foto: Privat.

Holstener foreningen i Danmark afholder hoppekåring og følskue den 26. juni i Toftlund på Ryttergården ved Ole Linnet. Her er der gratis adgang og alle er velkommen til at kigge forbi. Se mere om dagen og programmet på deres hjemmeside

 

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner