Tre danskejede hingste gennem nåleøjet i Westfalen

27-11-2018 21:21

Britt Carlsen

Avl

Så er hingstekåringen i Westfalen i fuld gang. I dag har kåringskommissionen foretaget den første selektion, og tre danskejede hingste fra hhv. Blue Hors og Helgstrand Dressage er nu godkendt - i morgen kommer kampen om præmieringen og fløjpladserne

Det tyske avlsforbund Westfalen er et af de få tilbageværende succesfulde avlsforbund, som fortsat lader deres dressurbetonede hingste teste i løsspringning. Det foregik i dag, efter hingstene mandag blev vist på fast bund og i longe.

I en kollektion på 51 dressurbetonede hingste, som blev reduceret med seks hingste, som ikke mødte til kåring, blev 22 hingste godkendt til afprøvning. Blandt dem to hingste fra Blue Hors og en fra Helgstrand Dressage.
Blue Hors fik kåret kat. 9 e. Benicio/vivaldi/Riccione, som Esben Møller spottede som føl. Der blev fremstillet fire afkom efter Belissomo M- sønnen Benicio, og foruden hingste fra Blue Hors opnåede endnu to sønner kåring. Blue Hors har valgt, at lade hingsten gå på auktion. Det er ikke tilfældet for hingstestationens anden godkendte hingst kat. 40 e. Grey Flanell/Fürst Piccolo/Landadel, som Esben købte på følauktion hos forbundet. Den er nu godkendt, og kommer med hjem til Randbøl.

Copyright Ridehesten.com
Helgstrand Dressage fik endnu en godkendt hingst til samlingen i år denne efter First Ampere/Diamond Hit.

Efter UVM-finalisten First Ampere e. Ampere  blev der fremstillet to sønner, og den ene kat. 27 er ejet af Helgstrand Dressage med Diamond Hit/Carpaccio på morsiden, hingsten blev købt på følauktion, og nu blev den 162 cm moderne hingst godkendt i forbundet. De danskejede, og godkendte hingste pyntede i kraft af deres moderne type i kollektionen, som generelt var lidt til den tunge side, ligesom galopbevægelsen hos mange ikke var sådan til at falde i svime over. 

Højtflyvende springhingste
Mens dressurkollektionen generelt skuffede, så var springkollektionen til gengæld særdeles imponerende med meget velspringende hingste, som alle gav løfter om stor kapacitet, og som næsten alle sprang med særdeles god teknik. Enkelte skilte sig positivt ud med en fremragende sportstype i kombination med deres kvaliteter over forhindringerne. 16 springbetonede hingste opnåede kåring.

Onsdag bliver hingstene mønstret for kåringskommissionen og publikum, og der bliver udpeget et antal præmiehingste, og derefter slutringshingste, som skal konkurrere om titlen Årets Fløjhingst. 

Copyright Ridehesten.com
Personlig fandt jeg, at kat. 72 e. Like Angel/Lupicor kombinerede fremragende springformåen med en topmoderne type.

 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald