Trofast Ridehesten-læser kan fejre 50-års jubilæum

22-11-2019 12:08

Astrid Sørensen

Kamma Frisch har abonneret på det blad, der i dag hedder Ridehesten, i 50 år. Hun har tidligere avlet en del og er stadig hesteinteresseret. Læs hendes historie her

Kamma Frisch har været abonnent på Ridehesten siden 1969. Dengang hed bladet Hippologisk Tidsskrift. I 1995 blev bladet opkøbt og skiftede navn til Ridehesten.

Kamma er i dag en ældre dame og bor i en lille by tæt på Silkeborg. Hun fik sin første avlshoppe i 1969 i gave af sin mand. I 1972 meldte hun sig ind i Dansk Varmblod og fik sin første hoppe ved navn Gina Ejdam kåret i DH (hovedstambogen). Fra 1969 til 2004 gik der ikke et år, hvor Kamma ikke havde heste i stalden. Hun havde tre bokse, så hestebestanden bestod oftest af to hopper og et føl eller en plag. Hun fik for det meste et føl hvert år, nogle gange hvert andet. I 2004 døde hendes sidste hoppe - 26 år gammel.

Under en telefonsamtale med hende, fortalte hun, at hun elsker at læse Ridehesten:

– Jeg fik det første blad i 1969 og har fået alle blade siden. Omkring den 1. hver måned står jeg på spring ved postkassen. Ridehesten er noget godt læsestof.

Kamma har alle stambøger i papirform stående helt tilbage fra, da den første udkom i 1964. Hun er dog skuffet over, at stambøgerne ikke udkommer i papirform længere:

– Jeg ville ønske, at man stadig kunne få stambøgerne i fast form, så jeg kunne tilføje dem til min samling.

Kamma er nære venner med avleren Grete Vestergaard. Grete ejer bl.a. en 5 års hest e. Blue Hors Zack/Sandro Hit, som er i ridning. Derfor er Kamma og Grete ofte ude at se, hvordan det går med den.
Kamma sagde under telefonsamtalen følgende:

– Jeg elsker stadig at være i kontakt med heste, og min hesteinteresse er ikke blevet mindre gennem årene - tværtimod. Det er dejligt at følge med i uddannelsen af Gretes heste.

Hvis du gerne vil kunne fejre jubilæum for Ridehesten abonnement ligesom Kamma, så køb et blad eller start dit abonnement her.

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen