Tyske Nadine Capellmanns Elvis er død

09-02-2021 08:40

Annika Knudsen Lorentsen

I en alder af 25 år døde Elvis VA pludseligt, en hest som har taget tyske Nadine Capellmann til både OL, VM og EM, og sammen har de blandt andet vundet guld ved VM for hold i Caen

Copyright Ridehesten.com
Nadine Capellmann og Elvis på banen i den flotte atmosfære, som man kunne opleve ved VM i Aachen 2006. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den pludselig død for vallakken Elvis VA e. Espri/Garibaldi II skete den 5. februar. Det beretter Eurodressage.com. Hannoveranervallakken blev født i Tyskland i 1996, og er avlet af Christian Pfeil. 

I 2000 blev Elvis solgt for en flot sum penge på eliteauktionen i Verden, og herefter startede han sin stævnekarriere under Andrea Schöler-Babic og Martin Schaudt. 

I 2002 købte Nadine Capellmann den 5-årige unghest, men på grund af lidt udfordringer med den røde vallaks temperament, som gjorde at hun faldt af unghesten flere gange, satte Nadine ham i ridning hos Heiner Schiergen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2004 overtog hun tøjlerne igen, og her havde de deres stævnedebut med to sejre i lilletur i Lingen i Tyskland. 

I 2005 debuterede de i Grand Prix, og i 2006 deltog ekvipagen ved VM i Aachen, hvor de var på det guldvindende tyske hold, og endte som nr. 5 individuelt. I 2007 deltog parret ved EM i Torino, hvor de vandt sølv for hold, mens de i 2008 repræsenterede Tyskland ved OL i Hong Kong.

Efter en lang pension er vallakken nu død i en alder af 25 år. 

– Jeg fodrede ham omkring kl. 17 fredag aften, og der var Elvis frisk. Da jeg kom til hans boks en time senere var han død, fortæller Capellmann til Eurodressage. 

Copyright Ridehesten.com
Ekvipagen ved OL i Hong Kong 2008. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner