Tyskland på guldkurs

07-08-2016 22:09

Britt Carlsen

OL

Tyskland har sat kursen efter holdets tredje guldmedalje i træk i military ved OL, da de har lagt sig i spidsen efter dressuren, men franskmændende er blot 0,20 fejlpoints efter

Det bliver ikke alene dressuren, som bliver afgørende i military ved OL i Rio, men dressuren er en meget væsentlig del af resultatet, og selvom der i morgen mandag står en imponerende terrænbanen foran rytterne, så kan en nok så sikker og fejlfri terrænspringning ikke helt opveje et mindre spektakulært resultat i dressuren. 

Tyskerne har lagt sig i front med sammenlagt 122,0 fejlpoints med Ingrid Kimke og Hale-Bob OLD som bedste rytter med 39,50 fejlpoints til fjerdepladsen. Efter travprogrammet var Klimke under et procentpoints efter gårsdagens førende rytter William Fox-Pitt og Chilli Morning. Hale-Bobs galopkvalitet kunne ikke opvejes af Klimkes gode og præcise ridning, og de blev ikke nogen trussel til den 47-årige englænder. William Fox-Pitt holdt gårsdagens føring, og Australiens Christopher Burton fastholdt også sin andenplads. Franskmændende viste god form i dressurkonkurrencerne, og de kan meget vel blive en stor trussel mod den mulige tyske guldmedalje. Bedste franskmand blev Mathieu Lemoine og Bart L, som i dag red sig ind på tredjepladsen. 

Australien ligger på tredjepladsen med England, Irland og New Zealand på de næste pladser. Sverige ligger på 10. pladsen, bedste resultat blev leveret af Sara Algotsson Ostholdt og Reality - Sara mistede en mulig guldmedalje i London på den aller sidste forhindring i ridebanespringningen, dengang sad hun på Wega, og de vandt sølvmedalje. 

I morgen kl. 10 lokal tid går den første rytter ud i terrænet. Det er Jessica Phoenix fra Canada, som har fået den tvivlsomme ære. Se dagens resultatr og startister her. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald