Udseende, afstamning og talent

26-11-2022 06:33

Trine Askjær-Jørgensen

Hestene i P.S.I. auktionskollektionen 2022 har det hele! Og det er snart tid til at træffe dit valg af hest ved auktionen, der finder sted den 10. december

Copyright Ridehesten.com
2022 P.S.I. Auction | Catalogue no 50. Kalifa (Million Dollar - Caretino - Calypso I), 2022 5yo German Champion
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 43. P.S.I.-auktion finder sted den 10. december 2022 og nærmer sig dermed med hastige skridt, så det er tid til at træffe dit valg iblandt de 25 dressur- og 25 springheste, som vil være til salg i Ankum, Tyskland. Detaljer omkring hestene er nu tilgængelige online på psi-auktion.de.

P.S.I. er synonymt med sportsheste af højeste kvalitet, nøje avlet og udvalgt fra hingste, der selv har stor succes i sporten, og blandt de gennemprøvede genpuljer på grundlæggernes egne Lewitz- og Osthoff-stutterier.

Mesterskabstitler
Med flere mesterskabsmedaljetagere og afprøvede konkurrenceheste til salg er springhestekollektionen voldsomt indbydende. En af dem, der skiller sig ud er Kalifa (50), holstenerdatteren efter Million Dollar imponerede dommerne med hendes score på 9,7 i Warendorf i september, hvor hun vandt 5-års-klassen under Sophie Hinners.

Selle Français-hoppen Garance de Vains (47) e. Diamant de Semilly/ Ogano Sitte sikrede sig med Valentin Pacaud i sadlen sølvmedaljen ved verdensmesterskaberne for ungheste i Lanaken. Barnebarnet af den 5-stjernede Grand Prix-vinder Sixtine de Vains, alias Sarena, har alt, hvad der søges i en topkvalitetshest.
Den kårede hannoveranerhingst Ogano's Edition (39) e. Ogano Sitte/ Cassini II er den forsvarende 4-årige Deister-mester.

Hingsten Casallco gør sig bemærket i international Grand Prix-springning under Philipp Rüping og har flere afkom med i dette års kollektion. Hans datter Chyazint (38) tog vicemestertitlen i Deister-mesterskabet og var med i finalen ved det tyske mesterskab under svenske Ebba Johansson. Casall's Flying PS (40) er halvsøster til Ricardo Pisanis Nations Cup-hest Chaclot.

Copyright Ridehesten.com
2022 P.S.I. Auction | Catalogue no 25. Veuve Clicquot (Vitalis - Fürst Heinrich - Weltmeyer)

Producenter af dressurheste
Vitalis' afkom er allestedsnærværende, fra verdens- og europamesterskaberne til international Grand Prix. Dermed er det ikke overraskende at dressurhestekollektionen byder på intet mindre en seks sønner og døtre af Vitalis. Vimanciero (16) er halvbror til den tyske unghestechampionatsvinder Saniola, mens Veuve Clicquot (25) ikke kun har arvet sin fars udseende, men også hans fantastiske temperament og talent.

Nyheden fortsætter efter annoncen

KWPN-hingsten Fürst Jazz får mere og mere opmærksomhed som både sportshest og producent af dressurheste. Hans 5-årige oldenburgersøn For Prime (2) er i familie med tidligere bundeschampionatvinder Bitcoin OLD og VM-holdbronzevinder Duke of Britain FRH, som rides af Frederic Wandres. For Britain (15), søn af den fantastiske hoppe Real Gold, viser allerede det samme talent for piaffe og passage som sin World Cup-vindende halvbror. Fürst Jazz-datteren Fürstin Aura (5) er ud af den samme familie som den internationale Grand Prix-hest Budhi, som rides af Isabell Werth, og den internationalt succesfulde Bordeaux-datter Bliss, som rides af den fire gange olympiske rytter Ashley Holzer.

Copyright Ridehesten.com
2022 P.S.I. Auction | Catalogue no 05. Fürstin Aura (Fürst Jazz - Don Schufro - Likoto xx)

Afprøvede gener
Fidertanz-sønnen Foundation behøver næppe nogen introduktion; succesfuld i international Grand Prix, vinder af den prestigefyldte Grande Prize hos det hannoveranske avlsforbund og far til over 30 kårede sønner. Flere af hans afkom som eksempelvis Ferrari OLD har allerede vist deres værd på Grand Prix-niveau. Hans helbror er stjernen i dette års katalog; Ferraristi (4) skal nok leve op til sin families omdømme. Fountano (8) er ud af den tidligere P.S.I.-tophest Zantana RS2. Denne datter af Glock's Zonik kommer ud af de samme gener som Edward Gals Total U.S., P.S.I.-hestene Harmony's Brisbane og Zaid samt den populære hingst Fürst Zonik.

Katalognummer 23 og 24, to helsøstre efter Foundation udbydes også til salg: Finest Temptation og Front Girl imponerer begge med deres fremragende gangarter, op-ad-bakke bevægelse, ridelighed og udseende.

Live præsentation under sadel
Dressurfans og potentielle købere vil få mulighed for at se dressurkollektionen ved en live præsentation af hestene under rytter den 3. december in Ankum, Tyskland. Besøg hjemmesiden psi-auktion.de for at tilmelde dig eller finde information om live streaming.

P.S.I.-salgsteamet står klar med support og personlig rådgivning i valget af den rigtige hest til dig. P.S.I. tilbyder desuden en omfattende servicepakke, som kunder ikke vil opleve lig andre steder.

Tag endelig kontakt og lav en individuel aftale om at prøve nogle af hestene, så du kan starte dit partnerskab med en P.S.I.-hest nu!

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing