Uthopia - nu kåret i KWPN

23-08-2011 14:21
Avl
Den helt store positive overraskelse ved EM i dressur i Rotterdam - var engelske Carl Hesters hollandskfødte hingst Uthopia, der vandt tre medaljer ved mesterskabet. Det har udløst bedækningstilladelse i Holland
Copyright Ridehesten.com
Carl Hesters 164 cm høje Metall-søn Uthopia er nu kåret i KWPN. (Foto: Ridehesten)

Den hollandske kåringskommission var ikke længe om at udtrykke anerkendelse for Carl Hesters KWPN-registrerede hingst Uthopia e. Metall. Det hollandske forbund har netop meddelt, at hingsten har opnået bedækningstilladelse i forbundet. Sammen med Carl opnåede Uthopia holdguld og individuelt sølv i både Grand Prix Special og Kür. Da hingstne var 4 år deltog han i det hollandske unghestechampionat, Pavo Cup finalen, og kort tid derefter blev hingsten solgt til England, og det er Carl Hester, som har stået for hingsten videre uddannelse. Uthopia er opdrættet af ??J.J. van Zetten Sr i Kesteren, der ligger i den hollandske provins Gelderland. Hingsten er blot 164 cm i stangmål, og derfor følger kåringen med en anbefaling om, at hingsten formodentlig bedst passer til mere storrammede hopper med en god størrelsen. Hingstne opfylder KWPN's røntgenkrav.

Info

Om KWPN
KWPN (Royal Dutch Studbook) er en avlsorganisation, som i lighed med Dansk Varmblod har som mål at producere spring- og dressurheste. Hollænderne har dog yderligere det mål at producere køreheste og Gelder-heste.
Forbundet har 30.000 medlemmer, og hver år fødes omkring 12.000 føl i forbundet.
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald