Valegro foreviges i bronzestatue

29-11-2017 11:05

Dressurhesten over dem alle skal udødeliggøres i en full-size bronzestatue, der vil stå færdig i slutningen af næste år

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Valegro, der her ses ved OL i Rio 2016
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den 15-årige Valegro blev pensioneret under en følelsesladet ceremoni i Olympia 2016 efter en hidtil uset dressurkarriere, hvor han vandt guld  ved OL i London 2012 og Rio 2016, samt blev verdensmester og europamester. Valegro og Charlotte Dujardin har stadig verdensrekorden i Grand Prix, Grand Prix-Special og Grand Prix Kür – Sidstnævnte med 94,03 %.

Nu skal den smukke vallak hyldes for, hvad han har gjort for dressuren, og det skal selvfølgelig gøres i stor stil. En bronzestatue af Valegro i naturtro størrelse skal stå i hjembyen Newent, Glos.  I mandags gik den store indsamling i gang. Charlotte Dujardin og Valegro gik gennem byens centrum side om side med fans for at lancere crowdfunding-kampagnen, der skal rejse 80.000 pund (664.000 DKK). Det er halvdelen af de samlede omkostninger til skulpturen, som man håber vil stå færdig i slutningen af 2018.

– Tak til alle, der er mødt frem i dag, hvor vi lancerer kampagnen, der skal gøre det muligt at skabe en full-size bronze statue af Valegro, der kommer til at stå i Newents centrum næste år, og for at fejre alt, hvad denne fantastiske hest har gjort for dressuren, siger Charlotte Dujardin til det engelske hestemedie Horse & Hound og fortsætter: Som sædvanligt elsker Valegro opmærksomheden, der næsten overtog interviews med tv-stationerne. Jeg måtte trække ham væk fra mikrofonerne, lød det fra Dujardin.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Den store bronzestatue får titlen Valegro the Dancing Horse. Statuen bliver skabt af et støberi i Gloucestershire, og en skulptør arbejder tæt sammen med Carl Hester for at skabe en tro kopi af Valegro i aktion.

I de første 24 timer blev indsamlingen øget med 650 pund. De, der gav 50 pund vil modtage et billede af Valegro med autografer fra Carl og Charlotte, hvor de, der donerer 100 pund også vil få deres navn på projektets hjemmeside. Enhver, der donerer 10.000 pund vil få sit navn indgraveret på et mindesmærke i nærheden af skulpturen og vil have mulighed for at besøge billedhuggerens værksted for at se statuen blive skabt.

/H&H

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald