Västra Hoby Stutteri årets svenske avler

25-01-2015 10:54
Avl

År efter år har Hanssons fra Västra Hoby Stuteri toppet de svenske championater og kåring. Ved det svenske Ryttergalla 2014 fik de udmærkelsen Årets Opdrættere - og blandt deres opdræt er afkom efter danske hingste

Tobias Hansson fortæller, at succesen beror på flere forhold. Han understreger, at det kan svide lidt at have en tophoppe uden at se dens potentiale udfolde sig i sporten.

- Det vigtigste i et succesfuldt avlsprogram er at prioritere de bedste hopper i avlen, selv om det kan føles ærgerligt, at man ikke får den at se på konkurrencebanerne, fastslår Tobias Hansson og afslører, at stutteriet i år har ni drægtige hopper, der vil blive overvåget med kamera og folingsalarm, når tiden terminsdatoen nærmer sig.

- Der skal en helt anden markedsføring til nu om dage. Det er vigtigt for avleren at være synlig på Youtube, Facebook og med egen hjemmeside med billeder, video og information om hestene, siger Tobias Hansson og fortæller, at de har 30 heste opstaldet på den gammeldags måde, i traditionelle bokser.

- Noget andet der har ændret sig er, at der nu om dage ikke er stor forespørgsel på unge heste. Vi satser på at sælge omkring 70% af hver følårgang. Enten sælges hestene som føl eller som tilredne 4-års, og efterspørgslen på heste fra føl til 3-4 års er meget lille.

Hos Västra Hoby er man både avlere og hingsteholdere, og Tobias Hansson lægger ikke skjul, at tiderne ikke er i hingsteholderens favør. Men som avler anser han det som en fordel, at bedækningstallet er faldende.

- Vi kan allerede nu mærke, at der er en mangel på gode, svenske heste, og der kommer flere og flere udenlandske spekulanter.

Kaster man et blik på Västra Hoby Stuteris hjemmeside, vil man se, at deres opdræt er efter damske hingste som Skovens Rafael, Carson Ask, Cabachon, Blue Hors Hotline, Ci Ci Senjor Ask m.fl.

 

Læs også

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner