Vellykket landsstævne i Haslev

04-06-2013 09:41

I søndags var Haslev Køre- og Rideforening vært ved et landsstævne i military, der tiltrak mange af landets bedste samt svenske ryttere

Copyright Ridehesten.com
atja Berg og Gamlish Chaday-Delight.

I søndags afholdt Haslev Køre- og Rideforening landsstævne i military. Flere af landets bedste militaryryttere mødte op for at hente de sidste kvalifikationer til sommerens mesterskaber, og flere svenske ryttere havde også fundet vejen til Haslev. Ydermere lokkede klubben med forhøjede doteringer i de to sværeste klasse, CNCP2* og CNC1*. 
CNCP2* fungerede som kvalifikationsklasse til Europamesterskaber for både det svenske og det danske landshold, og banen viste sig da også at være en udfordring. For regerende danmarks- og nordiskmester Mette Rise Christiansen og ponyen Camelot Damgård var det dog ingen sag. Hun lagde sig i spidsen allerede fra start med bare 48,43 strafpoint og med nul fejl på både springbanen og terrænbanen, blev dette også ekvipagens slutresultat. Andenpladsen gik til Rikke Andersen på Denver, og tredjepladsen til Mai Kaas og Hesteklewa Wendy. På baggrund af weekendens og forårets resultater melder Mette Rise Christiansen og Mai Kaas nu klar til EM 2013. 
I ponyernes næst sværeste klasse, CNCP1*, var det Tobias Jørgensen på Spooky, der løb med sejren. Tobias havde et grimt styrt i foråret, hvor han desværre brækkede kravebenet, og han kunne derfor ikke nå at blive klar til weekendens CNCP2*. En CNCP1* kunne han dog godt klare, og det oven i købet med kun få dages træning op til stævnet. Chelina Bonne og ponyen Tattoo fik klassens andenplads, og med de sidste par weekenders resultater, er hun også med i kampen om en billet til de nordiske mesterskaber. 
– Det var en god og udfordrende bane at teste rytternes evner på før det kommende EM, og der begynder så småt at tegne sig et billede af et stærkt ponyhold, siger assisterende landstræner Mia Hastrup om ponyrytterenes indsats i weekenden.
Den sværeste hesteklasse, CNC1*, var i denne weekend de unge rytteres klasse. Klassen blev vundet af Katja Berg på hesten Gamlish Chaday-Delight. Det er kun Katjas anden CNC1* på Chaday, men hun formåede alligevel at vinde klassen med 50,09 strafpoint. Katja har i år sit første år som seniorrytter, og det bliver spændende om hun kan følge op på de mange succeser hun har haft som junior- og ungrytter.
Andenpladsen blev netop besat af en ungrytter, nemlig Bianca Walton på hesten Lucky Luke. På tredjepladsen fulgte svenskeren Aminda Ingulfson på Solvangs Traicy. Flere ung- og juniorryttere leverede overbevisende resultater både CNC1* og i CNC 100.
– Flere af junior- og ungrytterne er godt på vej til at nå det niveau, som vi skal bruge til mesterskaberne. Det er de unge ryttere, der snuppede præmierne ved dette stævne, og det siger noget om, at det talentarbejde der blev sat i gang i 2006, nu er ved at bære frugt, udtaler landsholdsleder Karin Semberlund.
Ved stævnet i Haslev blev der også afholdt de individuelle distriktsmesterskaber for både hest og pony. For heste blev det Helena Graungaard der vandt på hesten Grey girl. Hun lagde sig i spidsen fra start, og med nul fejl på både ridebanespringningen og i terrænet, vandt hun med 45,43 strafpoint. 
For ponyer var det en af Haslevs egne ryttere, der løb af med sejren. Laura Skov på Kjøllens Frigger lagde sig ligeledes i front fra dressuren, og med kun en enkelt bom på springbanen og en flot terræntur, vandt hun samlet med 49 strafpoint. 

Teknisk delegeret Uffe Uhler var meget tilfreds med stævnet, og det forløb uden alvorlige styrt. Haslev Køre- og rideforening takker de mange sponsorer, som støttede op om stævnet, samt de fremmødte ryttere og tilskuere, for god sportsånd og stemning ved stævnet.

Se alle resultater fra stævnet HER

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen