Velspringende vinder vandt med 8,7

27-08-2023 10:43

Annika Knudsen Lorentsen

Det blev hoppen Click N' Collect F der tog sejren i årets Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinale for 4-års heste. Hesten blev flot fremvist af Linnea Ericsson-Carey, og sammen opnåede de i dag 8,7 i karakter

Copyright Ridehesten.com
Linnea Ericsson-Carey med Click N' Collect F. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

De 26 bedst 4-års heste ved dette års Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinale mødtes i dag i den endelige finale. Gennem hele ugen ved finalestævnet på Stutteri Ask, har vi set velspringende 4-års heste, og i dag fik vi lov at gense de bedste sammenlagt fra torsdagen og fredagens kvalifikationer.

Selvom der modsat flere tidligere år ikke blev givet nogle karakterer over 8,7 i årets finale, så vidnede bundniveauet om, hvor flot niveauet var i årets 4-års finale.

Der blev kun givet karakterer under 8 til to heste, som i dag havde lidt udfordringer. De øvrige 24 fik alle mere end 8 af stildommerne, Torben Frandsen, Kenneth Ernst og Ulrik Kjær, og årets vinder blev belønnet med 8,7. 

Det var den velspringende hoppe Click N' Collect F e. Corniolo/ Cascavelle, som blev flot fremvist af Linnea Ericsson-Carey, som har overtaget tøjlerne for en kort stund, da Click N' Collect F's egen rytter, Mikkel Friedrich, er blevet opereret i knæet. Netop det fremhæver Linnea i interviewet nedenfor. 

Dommerne var selvfølgelig begejstrede for årets vinderhest, og beskrev den som velspringende og modig, samtidig med, at den afviklede et godt spring hele vejen rundt med et kraftfuld afsæt. 

Andenpladsen sikrede Jesper Meyenburg sig i sadlen på Dolympic Z e. Dominator 2000 Z/ Cassini I (opdr. Lars Kramer), som i dag opnåede 8,5 i karakter. Denne hest har gået rigtig godt under hele finalestævnet, udvist stabilitet, og afviklet et ensartet spring hele vejen igennem. 

Copyright Ridehesten.com
Jesper Meyenburg med Dolympic Z. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På tredjepladsen blev det to ekvipager, som begge blev belønnet med 8,4 i karakter. Her var det Lone Marie Øglend med Oakley DN e. Karaldo/ Glasgow-W VH Merelsnest, og Karen Møller Rohde med Flair Ask e. Verdi/ Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Ask). Sidstnævnte blev den bedste Dansk Varmblodshest i feltet af 4-års heste. 

Copyright Ridehesten.com
Lone Marie Øglend med Oakley. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

På femtepladsen var der tre ekvipager, som alle opnåede 8,3. Det var Christian Jansen med Clarima DWB e. Clarimo/ Carmargue (opdr. Henrik Hansen), Line Wartenberg Wollesen med Cornet's Coco e. Cornet Obolensky/ Colman og Josephine Bøgh med D'Olympic L.A. Z e. Dominator 2000 Z/ Cassini I (opdr. Lars Kramer). 

Copyright Ridehesten.com
Karen Møller Rohde med Flair Ask. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

De øvrige placerede i finalen blev Camilla Vincents med Airborn Lox DWB e. Action Man Ask Z/ Ci Ci Senjor Ask (opdr. Stutteri Lox v/Joan Arler og Peter Børsen), Stine Klausholt med Oreo Brownie H e. Diarado/ London, Ida Mundberg Hansen med Tütchen e. Toys/ Corrington, Helle Møller Andersen med Maskedals Casemiro e. Ci Ci Senjor Ask/ Toulouse (opdr. Helle Møller Andersen og Per Christensen) og Maria Bjørnkjær Asferg med A.N. Carlton e. Casall Sem/ Carmargue (opdr. Anja og Niels Jørgen Nielsen). Den opnåede alle 8,2.

Copyright Ridehesten.com
Andenpladsen i årets championat for 4-års sammen med fv. Lars og Eva Kramer, Morten Dueholm fra Pavo, Anne Silfwander fra DRF, stildommer Ulrik Kjær, Ditte Bach Sørensen fra DRF og stildommer Kenneth Ernst. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Flot præmie til avler
I hver finale, uddeles der i år et gavekort til vinderen af den bedste danskavlede hest. Gavekortet på er på en bedækning, og er udloddet af enten Stutteri Ask, Stald Bøgegården, Katrinelund eller Stutteri Volstrup.

Avleren af den bedste danskavlede hest i 4-års klassen modtog et gavekort på en bedækning hos Katrinelund, og den tilfaldt Lars Kramer, som står bag årets andenplads, Dolympic Z, som opnåede 8,5 og blev flot fremvist af Jesper Meyenburg.

Lars Kramer var den helt rette til at vinde denne pris, da han faktisk står bag to afkom i top-5 i 4-års championatet, og disse to afkom er tilmed helsøskende. Den anden af hans heste var D'Olympic L.A. Z, som blev fremvist godt af Josephine Bøgh. 

Resultat fra 4-års finalen.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen