Verdensmesteren går ni pladser op

05-09-2022 18:42

Den i Herning nybagte dobbeltverdensmester i dressur, britiske Charlotte Fry, har taget et kvantespring op ad FEI's verdensrangliste

Copyright Ridehesten.com
Verdensmester de næste fire år: Britiske Charlotte Fry. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Efter VM 2022 i Herning har mange ventet FEI's verdensrangliste i spænding. Verdensranglisten har ikke de helt store ændringer eller overraskelser, og de bedste danske ekvipager holder fast i nogle meget flotte placeringer. Cathrine Dufours to heste har byttet plads, Carina Cassøe Krüth er faldet en enkelt plads, mens Daniels Bachmann-Andersen er gået to pladser op.

Den danske ekvipage fra det danske VM-guldhold, der har rykket sig mest, er i sagens natur Nanna Merrald Rasmussen, der med Blue Hors Zack har rykket 194 pladser op, og det har de, fordi Zack næste ikke har gået nogle stævner i indeværende stævneår før VM. Til gengæld er Nanna flot placeret med en af sine andre Grand Prix-heste. De første fem danske ekvipager er således:

  • 2 (3) Cathrine Dufour med Vamos Amigos
  • 2 (3) Cathrine Dufour med Bohemian
  • 5 (4) Carina Cassøe Krüth med Heiline's Danciera
  • 9 (11) Daniels Bachmann-Andersen med Marshall-Bell
  • 15 (10) Nanna Merrald Rasmussen med Blue Hors Zack 
Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Marshall-Bell ved VM 2022 i Herning. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Verdensmester i Grand Prix Special og Grand Prix Kür hedder nu Charlotte Fry og hingsten Glamourdale, og det kan ses på FEI's verdensrangliste, hvor ekvipagen er steget med ni pladser op ad ranglisten, der fortsat føres af tyske Jessica von Bredow-Werndl og hoppen TSF Dalera BB, selv om de holder stævnepause pga. Jessicas barsel.

Nyheden fortsætter efter annoncen

FEI's verdensrangliste omfatter point fra de seneste 12 måneder, og den endelige rangliste for konkurrenceåret opgøres den 1. oktober, hvilket betyder, at scorer fra EM 2021 ikke tæller med.

Du kan i øvrigt læse meget mere om verdensmestrene Charlotte Fry og Glamourdale samt deres træner/ejer, danske Anne van Olst, i det nye nummer af magasinet Ridehesten.

Verdensranglisten i dressur

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Fry og hendes partner Glamourdale. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald