Vi hjælper hinanden og overkommer frygten

01-04-2018 10:44

Marie Helene Rigård Rohleder

Heidi Jensen og Jytte Bøgh har været bange for at ride. Heidi Jensen havde et voldsomt styrt på sin hest, og det gjorde begge ryttere bange. Men i dag går det bedre, fordi de har hjulpet hinanden til at genfinde rideglæden og overkomme frygten

Copyright Ridehesten.com
Jytte Bøgh (tv) og Heidi Jensen sammen med Meldgaard's Lulu.

Det er OK at være bange. Sådan lyder det fra de to hesteveninder Jytte Bøgh og Heidi Jensen.

En kold oktoberdag i 2016 styrter Heidi af sin røde hoppe Meldgaard's Lulu e. L'Espoir/Andiamo (opdr. Jette og Erik Friis) og kommer voldsomt til skade. Et smadret kraveben, en ødelagt milt og fem kritiske dage på intensiv afdelingen. 

Jytte Bøgh stod lige ved siden af med sin egen hest og så styrtet. En forfærdelig oplevelse som medvirkede til, at Jytte Bøgh blev bange for at ride. 

Da Heidi Jensen var tilbage i ridestøvlerne igen, havde den ellers ubekymrede rytter svært ved at svinge sig op i sadlen. Hun var også blevet bange, og der gik et halvt år før, at hun red på en hest igen. 

Et tabu at være bange
Både Jytte Bøgh og Heidi Jensen har deres heste opstaldet samme sted. Og de hjælper hinanden i stalden. En stor portion tålmodighed var en af ingredienserne til, at Heidi Jensen kom op og ride på Lulu igen. For det gjorde hun, og i dag er hun ikke bange for den røde hoppe mere. 

– Det er et tabu at indrømme, at du er bange for din hest. Tidligere var jeg også en rytter, som sagde til de nervøse hestepiger, at de skulle tage sig sammen. For jeg havde aldrig kunne se det fra deres perspektiv. Det kan jeg efter styrtet, og hold op hvor er det svært at komme af med frygten, siger Heidi Jensen. 

Tålmodighed og tillid
Det voldsomme styrt gjorde også Jytte Bøgh bange. Men her er Heidi Jensen en kæmpe hjælp. Hun både underviser Jytte Bøgh, og nogle gange rider Heidi Jensen også Jytte Bøghs oldenburger, når den er lidt for frisk. De hjælper hinanden med at genfinde og nyde rideglæden. For med tålmodighed og tillid når man længst. 

Læs hele artiklen "Det er OK at være bange" om Jytte Bøgh og Heidi Jensen i magasinet Ridehesten april nummeret. 

 

 

 

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen