Vi sætter ikke forventningerne for højt

26-02-2014 07:51

Bodil Nyholm Sørensen

Avl

Dansk Varmblods Hingstekåring 2014 | En af de avlere, som har fået udtaget en 3-års hingst af eget opdræt, er Stald Almroth v/Dorte Andersen, Frederikssund. Hun og familien drager til hingstekåringen med store forhåbninger, men ikke så høje forventninger. De vil først og fremmest nyde dagene i Herning
 

Copyright Ridehesten.com
Almroths Fantast ved forbesigtigelsen i Vallensbæk. Foto: Horsenews

Dorte Andersen er uddannet landmand og arbejder i sit professionelle liv med avl og opformering af grise. Hun er gift med Michæl og sammen har de tre drenge, der også er hesteinteresserede.

– Jeg har selv været hesteejer længe og avlet i mange år. Jeg begyndte med sportsponyer, men i 2003 købte jeg og min mand vores første DV-avlshoppe, Gørklintgaards Laurel e. Figaro/Leandro, som er mor til vores hingsteemne Almroths Fantast. Vi har i dag tre avlshopper, men Laurel har en speciel status i familien, fordi hun er mor til mange gode afkom, og så er hun børnenes yndlingshest, fortæller Dorte.

For tre år siden troede Dorte og familien, at de skulle miste Laurel, da hun blev indlagt med symptomer på tarmslyng og havde i den forbindelse ligget fast og pådraget sig en skade på benet. Laurel stod på Landbohøjskolen og siden i sin boks hjemme med et brækket griffelben. Da vi fik hingsteføllet Almroths Fantast e. Fürstenball, havde hun stadig boksro.

– Fantast var derfor mere i hænder end et almindeligt føl, og hele familien kom hurtigt til at synes meget godt om hans positive væsen. Han var dog også speciel på andre måder, for han havde en fantastisk gang og stor udstråling, og alle faldt for ham ved første øjekast, erindrer Dorte.

Dorte og hendes familie blev utroligt glade for og stolte over, at Fantast blev udtaget til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, og de håber, at han vil præsentere sig fra sin allerbedste side, så både dommere og tilskuere får det bedste indtryk af ham. De har allerede set ham under rytter hos Jan og Sofie Christensen, Noagaard, som har stået for hans træning og klargørelse, og de er ikke i tvivl om hans evner som dressurhest.

– Det er klart, at vi har store forhåbninger til at Fantast bliver kåret, men vi forsøger ikke at sætte vores forventninger for højt, for vi vil først og fremmest nyde dagene i Herning, fastslår Dorte.

Hun er bevidst om, at bare det at deltage i hingstekåringen er et kæmpemæssigt udstillingsvindue for deres stutteri, og at hingstekåringen er det helt rigtige sted at præsentere deres dressurhest for et internationalt publikum. Hun og Michæl har valgt ikke at sætte Almroths Fantast på auktion, fordi de gerne vil bestemme, hvem hans kommende rytter skal være.

– Da han er så speciel en hest for familien, er det vigtigt, at hans fremtidige ejer også er den rette for os. Vi vil jo gerne se hans evner blive udnyttet, og vi vil navnlig gerne kunne følge ham i fremtiden som en ambassadør for vores avl.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner