Vi satser på lidt men godt

03-06-2016 07:15

For Helle og John Søndergaard Nielsen, der har opdrættet præmiehingsten Unreal Sejh, er der ingen tvivl om opskriften på succesfuld hesteavl. Udgangspunktet bør være en hoppe af høj kvalitet, og sådan en er de indehavere af

Spørger nye avlere John Søndergaard Nielsen, hvor de skal købe en god avlshoppe eller et hoppeføl, så lyder hans svar altid: Dansk Varmblods Elitefølauktion. Ganske vist har han ikke selv købt sin gode avlshoppe der, men hendes første hingsteføl hos Helle og John blev solgt igennem elitefølauktionen, og John har en fast tro på konceptet.

– Man finder altid hoppeføl af meget stærke præstationsafstamninger på elitefølauktionen, og føllene er nøje udvalgte. Vil man have succes med sin avl, er det vigtigt at få startet med en succesfuld hoppestamme, fortæller John.

For John gik der mange år med hesteavl uden den helt store succes, men det ændrede sig, da han erhvervede sig en ældre hoppe ud af den velkendte Pari-stamme. Første hingsteføl blev solgt på elitefølauktionen og senere kåret som præmiehingst i Herning.

Se det digitale magasin HER.

Læs også

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald