VIR: Vi har sendt medarbejdere hjem

28-03-2020 11:47

Annika Knudsen Lorentsen

Viborg Rideklub har lukket ned for al elevundervisning, ligesom klubben også har været nødt til at sende flere medarbejdere hjem, blandt andet deres daglige leder og berider. Corona-pandemien kommer til at koste klubben mange penge, men samtidig oplever de et fantastisk sammenhold og en fælles vilje til at kæmpe for klubbens eksistens

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

I Viborg Rideklub oplever man mange af de udfordringer, som rideklubber landet over kæmper med i disse dage, hvor corona-pandemien har sat sit præg på hele verden. 

– Først prøvede vi at halvere antallet på elevholdene, men da der kom yderligere restriktioner var vi nødt til at lukke helt ned for dette, fortæller formand for klubben Palle Jakobsen og fortsætter:

– Alle de private har også fået restriktioner, der blandt andet indebærer, at der maksimalt på være 3 i stalden af gangen og 3 på ridebanen, således, at vi ingen steder i klubben er samlet mere end det anbefalede antal på 10 personer. Når vi vælger at sige 3, så er det for at være sikker på, at vores personale og fagfolk kan komme uden, at antallet overstiges. 

Har sendt medarbejdere hjem
Normalt er der 7 medarbejdere på Viborg Rideklub, men på grund af den nuværende situation, har klubben været nødsagede til at sende flere af medarbejderne hjem med lønkompensation.

– Vi har sendt vores staldpersonale hjem, vores berider/daglige leder og hende der står for elevundervisningen. Det betyder, at det er vores tre elever der står for pasningen af hestene og for at motionere de heste som skal rides. Samtidig fungerer jeg som daglig leder indtil vores berider Niels Henrik Christensen kan komme tilbage, forklarer Palle om den nuværende situation. 

Det er et valg klubben har været tvunget til at tage, for at holde de faste omkostninger nede og for, at klubben kan klare sig igennem dette. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg ved, at både Niels, vores daglige leder og berider, og Helle, som står for elevskolen er rigtig trætte af det. Det er jo ikke bare deres job, men en livsstil at være her, så det er rigtig træls for dem at være sendt hjem.

Stor økonomisk tab trods hjælpepakker
Klubben mister penge på grund af manglende indtjening på elevskole og undervisning generelt, ligesom at klubben også skulle have afholdt to stævner i påsken, som normalt giver klubben en god indtjening.

– Jeg har ikke regnet endeligt på det, men jeg vil tro vi mister et par 100.000 kroner bare i de faste indtægter ved det her, og så kommer der de andre indtægter vi ville have tjent ved eksempelvis stævnerne. Det er rigtig mange penge for klubben, og derfor undersøger vi også muligheden for, at få kompensation for faste udgifter, ligesom vi regner med at få i lønkompensationen - for at holde nogle af de her penge hjemme, fortæller Palle og fortsætter:

– Men når det her er ovre, kommer vi til at skulle ud og skaffe nogle af de her penge hjem. Jeg tror ikke vi kan få dem alle hjem, men vi vil kæmpe for at skaffe så mange som muligt, blandt andet ved nok at holde et "Slut med Corona-event". 

God opbakning fra medlemmerne
Selvom der ikke er meget godt at sige om situationen, så oplever Palle et øget sammenhold mellem klubbens medlemmer.

– Vi oplever fantastisk opbakning fra medlemmerne, som har stor forståelse for situationen. Medlemmerne viser et fantastisk sammenhold, selvom de ikke kan være sammen som de plejer. Så vores fællesskabsfølelse har helt klart fået et løft, understreger Palle og fortsætter:

– Før kunne folk godt stille spørgsmål som: "Hvem ejer klubben", hvor jeg har måtte svare, at det gør medlemmerne - men nu ved alle, at det er en fælles klub, og vi må kæmpe sammen for at komme bedst igennem den her tid.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen