VM for beslagsmede

02-03-2014 11:29

Vibeke Mortensen

Team Jessen-Denmark, bestående af de 3 danske beslagsmede: Daniel Sahl, Michæl Kukkonen, Mads Piepenbrink og amerikanske Chad Chance, sluttede samlet som nummer fire ved VM for beslagsmede i forrige weekend, i Kentucky USA

Den 19.-22. februar blev der afholdt VM for beslagsmede i Kentucky, USA. For andet år i træk var Team Jessen-Denmark med, og erfaringen fra sidste år kunne tydeligt ses i det samlede resultat, hvor det danske team sidste år endte som nummer 7, blev de i år nummer 4 i den samlede konkurrence.

Konkurrencen foregår over tre dage, med tre forskellige skoninger – dag 1 er Roadster, dag 2 er Hunter og dag 3 er Draft. Efter de første to konkurrencer lå danskerne samlet som nummer tre, men måtte desværre se sig slået på sidste dagen, med en placering som nummer 8 i draft-konkurrencen endte de derfor samlet som nummer 4 – et ganske flot resultat alligevel.

Hård træning
Ridehesten.com har talt med beslagsmeden Michæl Kukkonen omkring konkurrencen, forberedelserne og hvad der får travle beslagsmede til at bruge deres fritid på træning og konkurrencer.

Hvordan er i kommet med i konkurrencen?
- Sammensatte et hold (Mads Piepenbrink , Daniel Sahl, Chad Chance og mig selv) og med hjælp fra IB JESSEN HESTESKO Kolding var det muligt at komme af sted til VM for hold.

Hvad var jeres forventninger før konkurrencen?
- Vi havde på forhånd satset på top 5, da vi sidste år blev samlet nummer 7.

Hvordan forbereder i jer?
- Vi mødes så meget det er muligt og træner på tid. Vi har i konkurrencen 2,5 time til at sko en hest (ét ben pr. mand) i den stilart, der er for den enkelte klasse. Vi har kun 1 ambolt og 1 kul esse, så der er meget planlægning inkluderet i træningen, for at undgå at der går hårknude i det undervejs.

Hvordan synes du konkurrencen gik?
- De 2 første klasser gik over al forventning med en 3. plads i begge klasser. Det var et meget højt niveau der blev leveret fra de 2 hold der var foran os, da der sammenlagt var inkluderet 3 verdensmestre og 2 vice verdensmestre på holdene. Så vi var meget glade for vores indsats. I den sidste klasse (Draft), som er skoning af arbejdshest, blev vi desværre kun nr. 8 pga. småfejl undervejs og det kostede os den samlede 3. plads.

Hvad er det næste mål?
- Næste mål for holdet er at vinde mindst en klasse, når det næste år går løs i Lexington igen.

Hvad giver det at være med i sådan en konkurrence?
- Det løfter ens eget niveau hele tiden, fordi man konstant prøver at gøre det bedre og score højere på pointtavlen. Det er også et selvtillidsboost at blive sidestillet med så dygtige smede. Vi bruger alt vores fritid på det, så det er dejligt når man får noget igen.

Kan du kort beskrive hvad Draft, Roadster og Hunter vil sige?
- Draft- arbejdshest oftest belgier type, skoes med sko i meget kraftig dimension og hager for fæste, da det er tiltænkt som et landbrugs-beslag, for arbejde i marken.
Roadster- køreheste beslag. Forskoene er forholdsvis almindelige, hvorimod bagskoene er med hager for fæste
Hunter- jagt beslag. Dette er et 3 ugers beslag, så det er tiltænkt at være meget snævert og kort på forbenene, for at eliminere tabte sko og bagbenene lignende beslag, dog også med hager for fæste.

Ridehesten ønsker holdet tillykke med det flotte resultat, og glæder sig til at følge med, når de næste år deltager for tredje gang ved VM for beslagsmede.

Læs mere om World Championship Blacksmiths på deres facebook-side HER

Thilde Alsing

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thilde Alsing