VM i tal: Et budget på 18 mil. euro

02-04-2022 12:12

Christine Krogh Frausing
Skribent

VM i Herning 2022 rykker tættere på, og ved repræsentantskabsmødet på Kursuscenter Severin i Middelfart i dag, blev en masse tal fremlagt. Blandt andet fortalte Jens Trabjerg, at VM har et budget på 18 millioner euro, hvoraf ca. 16 mil. danske kroner kommer fra offentlige midler, en del af dem fra Herning Kommune og Sport Event Danmark

Copyright Ridehesten.com
To af hovederne bag VM Herning 2022, Casper Cassøe og Jens Trabjerg. Foto: Ridehesten.com/Anette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Siden 2019 har repræsentantskabsmødet været afholdt online, men i år må vi endelig mødes igen, og mødet bliver derfor afholdt på Kursuscenter Severin, netop i dag. 

På mødet var der blandt andet oplæg om VM i Herning 2022, hvor en af arrangørerne bag stævnet, Jens Trabjerg, fremlagde diverse tal og fakta om det gigantiske verdensmesterskab der skal afholdes på dansk grund i år. 

Copyright Ridehesten.com

Budget

VM-Stævnet har et budget på 18 millioner totalt, hvoraf 1,5 millioner er afsat til præmiepenge.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Publikummer til hestebegivenheder ligger statistisk langt flere penge når de gæster et arrangement, end der bliver lagt til fx. et cykelsportsevent. VM i Herning slår derfor Tour De France med længder.

– VM i Herning forventes - uden sammenligning - at blive det største arrangement i Danmark i år, hvor Tour De France bliver småpenge ved siden af, fortæller Jens Trabjerg.

Copyright Ridehesten.com

– Hvis ikke man tænker stort, bliver det ikke stort, indskød Ulf Helgstrand, i et oplæg.

Se en guided tour fra Herning, hvor VM 2022 kommer til at finde sted.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen