WEG var spændende og lærerigt

19-09-2018 12:28

20-årige Signe Baun Lindgren-Christensen har nettop overstået sit første Verdensmesterskab som groom. En oplevelse som på alle måder har været spændende og lærerigt

Det er over to uger siden at Signe Baun Lindgren-Christensen stod i lufthavnen for at flyve mod USA og her til aften går turen endnu engang over atlanten, nemlig hjem til Danmark efter at have været til World Equestrian Games I Tryon. I to uger har hun passet og plejet Betina Jægers WEG-hest Belstaff til punkt og prikke som groom.

Signe der oprindeligt er fra Videbæk nær Herning, har arbejdet hos Helgstrand Dressage siden oktober sidste år og blev i maj i år fast groom for Betina Jæger. 
Indtil for to uger siden, var minderne som groom "blot" stævner som Broholm, Equitour og selvfølgelig fantastiske Aachen. Men WEG var noget helt specielt og en kæmpe oplevelse. 
- Det er ret vildt, og er mega glad for at jeg har fået den her oplevelse med. Det er ikke alle der får lov at prøve at være til et WEG. Det er ikke så meget anderledes end andre stævner, så det er ikke fordi jeg tænker helt vildt over at det faktisk er VM vi er til. 

Signe der selv har været aktiv dressurrytter i mange år, tog efter folkeskolen en EUX Business, som backup hvis hun skulle blive helt træt af heste, noget som hun dog bestemt ikke regner med.
- Jeg har siden jeg var helt lille gerne ville arbejde med heste og være groom. Jeg har altid drømt om at være med ved alle de store stævner og jeg synes det er sjovere at gøre hestene klar og passe dem, end selve ridningen. Så jeg har det fint med bare at stå på jorden og følge med fra sidelinjen.

Lige præcis det med at følge med fra sidelinjen er noget som hun i den grad har fået lov til gennem WEG - at se med helt tæt på om bagom når verdens bedste ryttere har været samlet. 

WEG i Tryon har været et meget omdiskuteret emne, på godt og ondt. Da hestene ankom var det færreste ting færdige, blandt andet der hvor grooms og dyrlæger skulle bo.
- Vi blev bedt om at flytte i telt efter nogle dage, men chef de Equipe Helle Trolle, kæmpede virkelig for os, så vi fik en lille træhytte at bo i på stævnepladsen. Grooms-hotellet var ikke bygget færdigt og der var kun plads på hotellerne rundt i de nærmeste byer de første par dage. 

Det ændrer dog ikke på at det har været mega spændende at være her - fed oplevelse og en lærerig tur slutter Signe

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen