Wellness og behandling i stalden

07-08-2016 14:35
OL

Hestene ved OL i Rio lever i disse dage et liv på første klasse, med rent vand, store bokse samt massage, fysioterapi med meget mere af deres helt egen hestefysioterapeut Gitte Andersen Søby

Hestefysioterapeut Gitte Andersen Søby fra Mysir Osteopati og fysioterapi er for anden gang med ved et OL sammen med de danske heste. I London lykkedes det ikke at få hende akkrediteret til selve konkurrencerne, men hun var med i træningslejren. I Rio er hun med hestene hele vejen.

Gitte kender to af hestene rigtig godt, Cassidy og Donnperignon nyder godt af Gittes viden og sikre hænder, da de er faste kunder. - Det er godt, for så kender man hestene, og ved, hvordan de føles, normalt, indleder Gitte. Hun er kommet til at kende alle fire heste rigtig godt de seneste dage, for hun har dem i "hænderne" to gange dagligt.

Hvad er det så, Gitte kan hjælpe med? Gitte her en god "værktøjskasse" som omfatter uddannelse indenfor osteopati, fysioterapi og massage målrettet hestene. - Massagen har de næsten alle behov for, for at få løsnet op for muskulaturen, og det samme gælder fysioteapien. Effekten af behandlingen kan være en forbedring af blodcirkulationen i musklerne, så affaldsstoffer og mælkesyre bliver udskilt fra vævet. 

- Det der er vigtigt med hestene, som er i et konkurrenceforløb, hvor de skal træne hver dag, er at man finder den hårfine balance mellem at løsne dem, så de fungerer optimalt, men omvendt ikke at gøre for meget så de bliver ømme af behandligen, fortæller Gitte. Vandrensningsanlæget som sikre rent vand til hestene er i høj grad også medvirkende til at sikre hestene drikker nok, så de kan udskille affaldsstoffer. Læs nyheden om vandrensningsalæget her. 

Hver dag gennemgår hun alle hestene nøje, for at finde ømme eller låste områder. - Vurderer jeg så, at vi lige skal følge formiddagens behandling op, så kan jeg om eftermiddagen give dem akkupunktur eller kinesiotape - det er tilladt selvom de er på vej i konkurrence. Vi må bare ikke lade hestene gå ud af staldområdet med kinesiotape på, fortæller Gitte. Hun har en tæt dialog med rytterne, som forklarer hende, hvordan hestene føles i træningen, om de er lige smidige til begge sider ol. 
- Vi går simpelthen helt ned i detaljen, og bruger alt det vi kan gøre med manipulation, massage, udstrækningn med meget mere. 
Også rytterne behandler Gitte, men det er bare mindre behandlinger Gitte kan udfører, for det har ikke været muligt at få en massagebriks med, og desuden kan rytterne bestille behandling inde i atleternes by. - Småtingene klarer vi herude, og ellers bestiller de tid inde i OL-byen, og kan det ikke lade sig gøre, så skal jeg nok fikse det, også, slutter Gitte. 

Copyright Ridehesten.com
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen