World Cup-point til Schou (video)

15-01-2023 16:55

Mille Albinus Hjermitslev

På en yderst velspringende og stabilt gående Darc de Lux blev det i dag til endnu et imponerende resultat og flere World Cup-point til Andreas Schou

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou og Darc de Lux ved VM i Herning. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

40 af verdens bedste springryttere var til start i dagens World Cup i Basel. Flere fik udfordringer på den teknisk svære bane, der også gav anledning til tidsfejl for flere. Blandt andet fra de ellers hurtige franske ryttere, Penelope Leprevost og Kevin Staut. Det gjaldt dog ikke for Andreas Schou og Darc de Lux e. Darco/ Contender, der startede ud i et højt grundtempo og flød hele banen igennem.

Desværre fik ekvipagen en enkelt bom på spring nummer seks. Umiddelbart kunne det ligne, at Darc ikke gik helt frem nok på de fem galopspring, og derfor nåede han ikke det sidste stykke over okseren. 

Den lidt uheldige bom blev den eneste fejl for Schou og den velspringende Darc, der formåede at ende med en god tid og kun de fire fejl. Det gav ekvipagen en placering som nummer 15. Trods ekvipagen manglede det sidste held i dag, blev det altså til endnu et flot resultat i World Cup. Placeringen gav yderligere to point og Andreas Schou ligger som nummer 13 i den samlede stilling med 31 point. 

Se video af Andreas Schou og Darc de Lux nedenfor. 

Mange fejl i sidste halvdel
Copyright Ridehesten.comHenrik von Eckermann og King Edward ved VM i Herning. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe ØstergaardDe fleste fejlfri runder kom i første halvdel af klassen blandt andet fra den første rytter på banen, tyske Gerrit Nieberg. Verdensmesteren, Henrik von Eckermann, og den tyske springlegende Marcus Ehning var blandt nogle af de ryttere, der fik den svære bane til at se simpel ud, og  gjorde ham selskab i omspringningen. I anden halvdel, som startede efter pausen ved nummer 21, kom der til gengæld flere fejl. Til publikums store skuffelse blev det heller ikke til noget resultat for en af hjemmebanefavoritterne, Martin Fuchs. Efter to nedslag i starten af banen, valgte han at trække sig og spare Leone Jei e. Baltic VDL/ Corland til en anden dag. Først ved nummer 35 kom der igen en fejlfri runde leveret af hollandske Kevin Jochems. Schweiz fik i slutningen af klassen to ryttere med i omspringningen i form af Pius Schwizer og Edouard Schmitz. I alt red syv ryttere fejlfrit og fire sluttede med en eller flere tidsfejl.

Verdensmesteren dominerede igen
Svenske Henrik von Eckermann, der er i absolut topform, var nummer to ud i omspringningen og satte en hurtig tid. Marcus Ehning gjorde et godt forsøg, men kunne ikke ride hurtigere end verdensmesteren. Edouard Schmitz kom tættest på og red en hurtigere tid, men fik en bom. Han var den eneste i omspringning, der ikke var fejlfri i begge runder, og sluttede derfor som nummer syv. De resterende kunne ikke nå Eckermann og King Edward.

Top tre FEI World Cup Basel:

  1. Henrik von Eckermann (Sverige) og King Edward e. Edward/ Feo
  2. Marcus Ehning (Tyskland) og Stargold e. Stakkato Gold/ Lord Weingard 
  3. Pius Schwizer (Schweiz) og Vancouver de Lanlore e. Toulon/ Le Tot de Semilly

I den samlede stilling i World Cup i den vesteuropæiske liga er det stadigvæk Henrik von Eckermann, der fører med hele 88 point. Kevin Staut ligger nummer to med 83 point og Julien Epaillard ligger nummer tre med 62 point.

Klassens resultat. 

Stævnets start- og resultatlister. 

Stilling i World Cup vesteuropæisk liga.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner