Zibrandtsen: Jeg er sindsygt stolt

28-02-2024 16:55

Dressurrytteren Anna Zibrandtsen er lige nu aktuel med intet mindre end tre internationale Grand Prix-heste, som hun selv har uddannet til dressurens sværeste niveau

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Quel Filou ved World Cup i Herning sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

29-årige Anna Zibrandtsen red sit aller første EM tilbage i 2011 på hoppen Capriciella e. Cordoba / Wenzel I, og det var med til at skyde Annas internationale karriere i gang. Siden da er resultatlisten bare vokset, og blandt højdepunkterne husker de fleste måske EM for seniorer i 2017, hvor hun med Arlando e. Paddox/ Mytens xx dansede sig direkte ind på en individuel sjetteplads i kür.

Nu er Anna igen en del af toppen i dansk dressur, hvor hun er i A-truppen og med på long-listen frem mod OL i Paris. Men hvad har 10-årige Lumière e. Floricello/Gigolo, 12-årige Uno Don Olympic e. Blue Hors Don Olymbrio/Del Piero (opdr.  Stutteri Uno) og 13-årige Quel Filou e. Quaterback/Stedinger så tilfælles? 

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen og Quel Filou ved World Cup i Herning sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

De har alle tre lært dressurens sværeste øvelser af Anna, som i forrige uge havde international Grand Prix-debut på Lumière, og dermed er hun aktuel med tre heste på international Grand Prix-niveau. Uno Don Olympic debuterede i international Grand Prix i Falsterbo sidste år, og Quel Filou gjorde det samme, bare i 2022.

Det er tre heste, jeg har haft fra de var ret unge, så jeg har selv fået lov til at uddanne dem hele vejen. Det gør, at jeg kender alle de små knapper endnu bedre, end hvad jeg måske tidligere har gjort. For mig har det været en sindssygt spændende rejse at få lov til at have sammen med mine vigtigste venner og dansepartnere, som de her tre heste jo er, fortæller Anna.

Copyright Ridehesten.com
10-årige Lumière og Anna blev for to uger siden nummer to i deres internationale Grand Prix-debut Her til træningsamling i starten af ugen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Jeg er sindssygt stolt over, at vi har tre internationale Grand Prix-heste. Det har ikke været målet i sig selv, for hver gang jeg sætter mig op på en hest, vil jeg gerne have, at vi bliver den bedste udgave af os selv, og hvad det ender med, er for mig sekundært. Det er ikke primært 

Året helt store højdepunkt er OL i Paris og Anna har ikke lagt skjul på at det for hende også er et mål - men det er ikke det vigtigste for hende.

Jeg har jo tidligere lagt op til, at vi går hårdnakket efter OL, men for mig er det måske ikke selve målet, som er aller vigtigst. Det er, hvordan rejsen bliver derhenimod. Det er her, vi skal lære og skal blive endnu mere integreret i hinanden, og det er også det, som jeg synes er det sjoveste. Jeg elsker at ride, og jeg elsker den rejse, jeg har med den enkelte dansepartner, så det er overordnet det, jeg skal holde fokus på, og så bliver det, hvad det bliver, slutter Anna.

Copyright Ridehesten.com
Anna Zibrandtsen havde også Uno Don Olympic med i Herning sidste år, hvor de red CDI3*. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Hør Anna fortælle mere i videoen herunder.

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen