1.100.000 kr. for auktionens dyreste hest

12-03-2011 19:41

Signe Wiese

DV Herning | Ved Dansk Varmblods Forårsauktion, der finder sted hvert år under Hingstekåringen i Herning blev det den svenske toprytter Jan Brink, der købte auktionens dyreste hest
Copyright Ridehesten.com
Søren Knudsen på Donna-Dea´-SK, der blev solgt for 1,1 mio. til den svenske top-rytter Jan Brink på Dansk Varmblods Forårsauktion. (Foto: Ridehesten.com)

Lidt usædvanligt blev det en hoppe, nemlig 8-årige Donna-Dea-SK e. Blue Hors Don Schufro/May Sherif, der løb af med topprisen ved dette års Forårsauktion. Hoppen, der er uddannet til Grand Prix-niveau, var blevet tilmeldt Forårsauktionen i allersidste øjeblik og blev flot fremvist af Søren Knudsen, der også har avlet Donna-Dea-SK. Søren Knudsen, som de fleste nok udelukkende forbinder med springridning, fik salen til at koge og buddene til at strømme ind til auktionarius Casper Cassøe, med en opvisning, der tydeligt viste hoppens talent for de svære øvelser. De sidste bud blev en kamp mellem Per Skjærbæk fra Priess Stutteri, den svenske top-rytter Jan Brink og en tredje køber og det blev altså Jan Brink, der trak sig sejerrigt ud af den kamp, til stor jubel for publikum. Næstdyrestehest blev den nykårede hingst Rosetti e. Blue Hors Romanov/Midt-West Ibi-Light, der blev solgt til en meget lykkelig Helen Melsen for 300.000 kr. Tredjedyreste hest blev ligelides en nykåret Romanov-søn, nemlig Rolan e. Blue Hors Romanov/Regazzo, der blev solgt for 220.000 kr. Dyreste springhest blev den nykårede Count On Me T e. Carmargue/Cape Town S, der efter en lille ekstra løbetur løs i hallen, blev indfanget igen og solgt for 150.000 kr. Ud af de 31 tilmeldte heste, blev knap 60% solgt med en gennemsnitspris på 177.588 kr. I alt blev der solgt heste for 3.019.000 på dette års Forårsauktion. Formand for Dansk Varmblods Auktionsudvalg var tilfreds med auktionens resultat: Han bemærkede at auktionens priser i høj grad afspejlede det nuværende marked og hæftede sig samtidig ved at det var positiv at en international top-rytter som Jan Brink købte 3 heste på auktionen.

I magasinet Ridehestens aprilnummer på mere end 300 sider kan man læse alt om kåringen, konkurrencerne, aftenforestillingerne og de mange særlige priser.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen