10-tallerne stod i kø – da Dufour red sejren hjem

17-10-2020 21:24

Britt Carlsen

I et stjernespækket felt anført af verdensranglistens nr. 1, Isabell Werth fra Tyskland, dansede danske Cathrine Dufour og Bohemian fra konkurrenterne med deres tredje internationale Grand Prix i træk til over 83%

Nyheden fortsætter efter annoncen

De få publikummer, der havde fået plads inde i Vilhelmsborgs store opvisningshal, fik en oplevelse af de helt særlige i FEI World Cup Grand Prix præsenteret af Blue Hors her til aften. Ikke alene var der masser at glæde sig over, set med danske briller, men det stjernespækkede hold, anført af verdensranglisten nr. 1 Isabell Werth, måtte overgive sig til Cathrine Dufour og Bohemian e. Bordeaux. 

Copyright Ridehesten.com
10-tallerne sad løst hos klassens dommere i dag da Cathrine Dufour og Bohemian sejrede i World Cup Grand Prix med over 83% Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard

Cathrine og Bohemian dansede gennem Grand Prix-programmet med en harmoni og en sikkerhed, der var kuldegysende herligt. Der var totalt stille i den store hal på Vilhelmsborg, mens de to gjorde det, de gør aller bedst. Dommerne måtte overgive sig, og 10-taller flød fra det internationale dommerteam: 10 for piaffe, passage, pirouette og overgange - og så indløste Cathrine velfortjent 9,5 fra en dommer for sin forbilledlige opstilling og diskrete indvirkning. Selv betegnede Cathrine deres ridt som leg og dans i dag, og det kunne mærkes helt op på de bagerste tilskuerpladser. De opnåede 83,435%, og det var der ingen af de øvrige ryttere, som bare kom i nærheden af. 

Isabell Werth, international dressursports ukronede dronning, var den, der kom Cathrine nærmest med Emilio e. Ehrenpreis; de opnåede 77,978%, og det var ikke Isabells glansridt i dag. Emilio rystede på hovedet adskillige gange gennem programmet, men Isabell er top professionel, og hun får altid det maksimale ud af sine heste inde på banen. Hun forstår om nogen at ride et program og samle alle de points op, hun kan undervejs. 
Hendes landsholdskollega Jessica von Bredow-Werndl og Zaire E e. Son de Niro så meget sikker ud i programmet, men der indløb et par fejl, som kostede hende andenpladsen, da hun opnåede 77,348%, og altså meget tæt på at slå sin landsholdskollega. 

Copyright Ridehesten.com
Carina Cassøe Krüth og Heilines Danciera kom ind på femtepladsen. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Svenske Patrik Kittel og Dalaunay e. Dr. Doolittle kom ind på fjedepladsen med 75,696% lige foran Carina Cassøe Krüth og Heiline's Danciera e. Fürstenball (opdr. Stald Heiline). Carina fik tre meget dyre fejl i galopprogrammet, og det kostede hende en plads i top tre. – Jeg havde hende ikke helt 100% der, hvor jeg gerne vil have hende, forklarede Carina, og da Danse samtidig blev lidt trykket, da hun kom ind i hallen, blev det ekstra udfordrende. Carina var alt i alt tilfreds: Jeg havde gerne solgt resultatet for en femteplads hjemmefra, bekræftede hun. 

Set med danske øjne var det i høj grad glædeligt, at de følgende tre placerede i klassen var danske, og alle er de på vej i en udviklingsmæssig positiv retning. Andreas Helgstrand og Fiontini e. Fassbinder (opdr. Henrik Hansen) har udviklet samarbejdet siden bronzemedaljen ved DM i starten af september. Deres samarbejde har ikke mange måneder bag sig, og det ser ud, som om de er ved at finde sammen i et makkerskab på banen. Andreas var tilfreds med sit ridt i dag og den udvikling. han oplever deres samarbejde tager. De opnåede 73,913%.
Lone Bang Larsens Bakkely's Onandt e. Onassis (opdr. Preben Hald) har udviklet sig med stormskridt det seneste halve år. Og gennem travprogrammet samlede de adskillige points op og lå med en tendens på 77% Desværre blev Onandt forstyrret i skridten, og det kostede dyrt. De sluttede med 73,456% foran Charlotte Heering og Bufranco e. Negro. Parret sluttede på fjerdepladsen ved DM i år, og i dag var de blandt de placerede med 72,043%

Se resultatet af klassen HER.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen