12 ting du ikke vidste om Charlotte Dujardin

22-12-2014 08:32

Ja, hun er forsvarende OL-, EM-, VM- og World Cup-vinder på hesten Valegro, men der er stadig meget, du ikke ved om den succesfulde unge britiske dressurrytter

Copyright Ridehesten.com
Charlotte Dujardin og Valegro ved EM 2013 i Herning.

1. – Hvis jeg kunne ride og træne hvilken som helst hest, død eller levende, så skulle det være Milton – han var en hest, jeg altid så op til, mens jeg voksede op. Jeg husker at jeg så ham ved shows som Wembley, og han var bare fantastisk.
(Milton var en legendarisk britisk springhest, red.)

2. – Hos en ung hest ser jeg først og fremmest efter et godt temperament og trænbarhed. Derefter skal de have en god skridt, men den må ikke være for stor, og en god galop. Traven er ikke noget, jeg bekymrer mig om, da jeg ved, at jeg kan lære dem ting som passage og introducere øgning, traven ændrer sig altid og det er noget, jeg kan forbedre.

3. – Jeg havde tre mål, da jeg begyndte at arbejde for Carl Hester – at ride på et britisk landshold sammen med Carl, at ride ved Olympia og at ride ved OL.

4. – Når det kommer til træning, så rider jeg ni eller 10 heste pr. dag. Jeg har også en personlig træner – vi fokuserer meget på at arbejde med min korsetmuskulatur for styrke og stabilitet. Jeg arbejder også på at løbe en halvmaraton den 1. marts 2015.

5. Fremtidige projekter: – Jeg vil gerne lave en bog, men jeg skulle nok blive gift først!

6. – Jeg elsker at muge ud, men jeg har ikke tid til at gøre det hver dag – jeg muger dog ud første juledag.

7. – Jeg hader at klæde mig pænt på og være piget.

8. – Den eneste gang jeg er kommet ind på banen og med vilje redet efter en verdensrekord var ved Olympia sidste år.

9. – Dronningen sagde, lige foran mig, til en anden gæst på Buckingham Palace: ’Der er ingen anden pige, der kan ride som Charlotte’ – jeg døde næsten af chok!

10. – Jeg plejede at kæmpe med nerver og glemte mit program ret ofte som følge deraf – men vha. noget sportspsykologi er et ikke længere et problem.

11. – Jeg har sagt nej til at medvirke i ’Dancing on Ice’ og ’A Question of Sport’ – jeg kunne ikke risikere at løbe på skøjter, og jeg har generelt en begrænset viden om sport, inklusiv dressur!

12. – Jeg var med ved finalen i Olympia med min søster, da jeg var omkring otte år gammel – vi løb rundt til fods, mens julemanden gik rundt – det har altid været min drøm at ride der.

Kilde: Horse and Hound

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen